Interview: met Luella, Head of Creative bij Anthropologie

Luella is sinds drie jaar Head of Creative bij Anthropologie. De winkel waar je niet zonder een aankoop de deur uit wandelt. Nu kan het. Afgelopen week werd namelijk het eerste filiaal in Amsterdam geopend. Ik mocht meteen komen kijken en had een enorm leuk gesprek met Head of Creative, Luella. Een prachtige vrouw waarvan ik aan haar stijl al kon zien dat ze onderdeel uitmaakt van het Anthropologie team.

Luella begon haar carrière als professionele ballet danseres. Door een blessure moest ze een ander carrièrepad kiezen en ze koos voor de studie visueel design. Na haar studie bekleedde ze diverse belangrijke creatieve functies bij merken als Diesel, Habitat, Urban Outfitters en Louis Vuitton. Haar ervaring komt nu goed van pas bij Anthropologie.

amsterdam interieur
Wat inspireert je aan Amsterdam?
Way back, nog voor de tijd van Social Media, heb ik in Amsterdam gewoond. Destijds heb ik dit als best wel eenzaam ervaren. Het was mijn eerste baan als grafisch ontwerper en ik kende simpelweg niet veel mensen. Ook het contact met familie en vrienden back home verloopt moeizaam zonder alle moderne communicatiemiddelen die we nu hebben. Ik zou heel graag het Amsterdam van nu ervaren. Amsterdam is echt een culturele metropool. Er is veel creativiteit en dat zie je overal in terug. Voor Anthropologie werken we het liefst met lokale kunstenaars.”

Dat zie ik! De Nederlandse illustrator Bodil Jane is verantwoordelijk voor de muurschilderingen in de winkel en maakt vandaag portretten… hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
“Dat gaat eigenlijk heel natuurlijk. Ik heb haar benaderd omdat haar stijl erg goed bij Anthropologie past. Drie jaar geleden was er al eens contact en ik heb haar altijd in gedachten gehouden. Nu is het moment daar. Bodil heeft een speelse stijl en feministische onderwerpen. Haar werk is een mix van felle kleuren en subtiele details. Haar personages komen tot leven doordat zij handgetekende figuren combineert met digitaal werk. Ze heeft een prachtige illustratie op de grote muur gemaakt. Nogal een uitdaging maar het resultaat is wondermooi!”

anthropologie

Hoe omschrijf je je eigen stijl?
“Een kleurrijke, eclectische mix. Ik heb niet één stijl maar vind het leuk om verschillende items te verzamelen en combineren. Veel van de kledingstukken of accessoires die ik koester komen van reizen of familie in het buitenland. Mijn stijl is niet duur en ik geef niks om designers, ik kijk puur naar dingen die ik mooi vind. Ik ben een verzamelaar. Het is leuk om te zien dat iedereen binnen het Anthropologie team een eigen unieke stijl heeft. Ik ben meer van de vintage en bohemian looks. Een andere collega heeft een klassieke stijl en weer iemand anders kleedt zich vooral modern.”

Hoe blijf je nieuwe ideeën bedenken?
“Wij verzamelen ideeën in een box. Inspiratie komt van andere personen, van de reizen die we maken en van het hele team! Iedereen draagt iets bij en daarom zijn we altijd aan het vernieuwen.”

Wat gaat er nog meer gebeuren in Nederland? Komen er bijvoorbeeld meer bijzondere meubelstukken? (hope so!)
“In Nederland is de winkel nog niet gigantisch groot. Daarom hebben we nu nog maar een paar stoelen in de winkel staan. Mocht dit een succes zijn, dan gaan we zeker kijken naar de mogelijkheid om uit te breiden. In Amerika is het aanbod op het gebied van interieur unieke n groot. We zoeken altijd bijzondere items die je eigenlijk nergens anders ziet. Daar hebben we een heel team voor.”

Luella’s bezoek aan Amsterdam is kort, ze vliegt aan het einde van de middag weer naar huis om het verjaardagspartijtje van haar dochter voor te bereiden. Daar wordt vast en zeker flink uitgepakt met zo’n creatieve moeder?!
“Ja” zegt Luella lachend. “Voor tradities en feestjes pak ik inderdaad flink uit! Dat weten mijn dochters inmiddels en daarom is er geen weg terug. Ze verheugen zich ieder jaar weer op de decoratie die ik uit de kast haal. Overigens gebeurt dit niet alleen voor verjaardagen: ook kerst, Halloween en Chanoeka worden gevierd. Ik kom uit een multiculturele familie en dat betekent dat we veel verschillende tradities vieren. Heel bijzonder en leuk maar er is geen plek voor nog meer decoratie op mijn zolder! Er staan inmiddels tientallen dozen vol slingers, lichtjes en andere gezellige items om sfeer te creëren.”