Interview: met Kristina Barricelli van SUISTUDIO

Het duurde maar liefst twee jaar om SUISTUDIO te lanceren maar man! Dit pakkenmerk voor power babes with style mag er zijn. De vrouwelijke variant van het succesvolle Suitsupply opende afgelopen week de eerste winkel in Amsterdam Zuid en wij waren aanwezig. Ik sprak met vice-president Kristina Barricelli, deze vrouw: zo stijlvol én inspirerend!

Terwijl we door de gloednieuwe winkel lopen laat ze de werkelijk fantastische collectie zien. Ik zie de mooiste stoffen. Die kleuren! Kortom: die pakken! Yours truly is verzot op pakken maar een mooi pak aanschaffen? Ho maar! Dat bleek tot op heden flinke klus! Tot SUISTUDIO de deuren opende: Hallo perfectie! Hallo killer wardrobe!

suistudio1
Cameron Pink Plain Suit (pure cotton), €299 via SUISTUDIO
Cameron Light Grey Checked Suit (alpaca wool blend), €499 via SUISTUDIO

Het heeft even geduurd voordat het damesconcept Suistudio gelanceerd werd, why?
“Voor alles is er een juist moment. Voorheen was Fokke de Jong, die in 2000 het pakkenmerk Suitsupply oprichtte, druk met zijn mannenpakken merk. Natuurlijk is er altijd ruimte om te groeien maar een ding was zeker: hij wilde het goed doen. Perfect. Het moet echt draaien om tailoring en kwaliteit en om dit te bereiken hebben we twee jaar lang intensief studies naar de juiste fit en materialen uitgevoerd. Toen we twee jaar geleden besloten om te starten met vrouwenpakken, waren we niet van plan om dit te overhaasten. We willen de beste zijn in wat we doen, daarmee staat of valt ons concept.”

Het lijkt alsof het zo moest zijn, want voor mijn gevoel is dit een HELE goede tijd om een pakkenmerk te lanceren.
“Helemaal waar. Soms valt alles opeens op z’n plek, zo ging het ook met SUISTUDIO. Vrouwen investeren tegenwoordig liever in kwalitatieve en tijdloze mode. Ze hoeven niet per se veel te shoppen om stijlvol voor de dag te komen. Less is more… we krijgen iedere dag veel prikkels binnen en voelen er steeds minder voor om stad en land af te struinen naar mooie kledingstukken. Bovendien speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Veel kopen past niet in dit plaatje, het is logischer om te investeren in items die lang meegaan.”

Waarom is dit bij SUISTUDIO anders?
“Bij ons kun je online een selectie maken en in de winkel langskomen om alles op je gemak te passen. Het is overzichtelijk, we bieden een persoonlijke service en hebben voor iedere gelegenheid een outfit. Omdat de stoffen en pasvormen zo goed zijn, slaag je snel én voorkom je miskopen. Dit laatste is vast en zeker herkenbaar voor veel vrouwen, in alle haast zoek je een outfit om indruk mee te maken maar in the end ziet jouw mooie pakkie alleen de binnenkant van jouw kledingkast.”

Ik vond het altijd vrij lastig om een mooi pak te vinden, hoe komt dit?
“Een mooi pak moet als gegoten zitten. Fast fashion kan niet aan deze eis voldoen. Er hangen wel eens pakken in de winkel maar deze zijn niet zo zorgvuldig ontworpen als de pakken van SUISTUDIO, het heeft niet voor niets zo lang geduurd! En bij ons kun je je pak in de winkel laten innemen waardoor je de fit nog beter maakt.”

Hoe draag jij jouw pak het liefst?
“Er is voor mij niet één manier om een pak te dragen. Soms ben ik in the mood voor hakken terwijl ik de volgende dag liever sneakers draagt. Juist die veelzijdigheid van een pak is fijn. Het jasje kun je op een jeans dragen voor een casual look en met een mooie wollen trui op een pantalon zie je er weer totaal anders uit. Met één pak kun je eindeloos combineren. Daarom hebben we naast pakken ook mooie tops, rokken, blouses en andere items in de winkel hangen.”

Waar komt de inspiratie voor deze collectie vandaan? Ik proef een bepaald sfeertje
“We hebben ons laten inspireren door de seventies. Bianca Jagger zou zo in al deze pakken weglopen!”
suistudio
Cameron Navy Striped Suit (pure wool), €349 via SUISTUDIO
Bobby Red Plain Suit (wool silk blend), €399 via SUISTUDIO

Is het dragen van een pak cultuurgebonden? Of draag je ze alleen bij bepaalde gelegenheden? En hoe zit het met Nederland, zijn wij ready to suit up?
“Pakken worden wereldwijd gedragen. Het is allang niet meer de doorsnee dresscode op een doorsnee kantoor, hell no, dat is het totaal niet. Allereerst zijn al die op het oog zo doodnormale pakken gecreëerd met kostbare materialen als kasjmier en we zien veel bijzondere halslijnen, kragen, mouwlengtes en knopen.Bij SUISTUDIO willen we júíst dat verschillende vrouwen zich in een van onze pakken hullen. Van creatieveling tot zakenvrouw. We hebben een product, dat heel erg in een hoek was gedreven, dat als klassiek werd beschouwd, opnieuw leven ingeblazen en toegankelijk gemaakt voor een grotere doelgroep.”

Waar moet je op letten als je een pak koopt?
“Kies een pak waar je je goed in voelt en laat alles wat niet perfect past innemen, inkorten of uitleggen.”