Interview: met KNAPPERD Lindsay van der Looij, founder van BLOY Institute

Alle Amsterdamse vrouwen verzamelen zich al jaren bij BLOY Institute aan de Willem Sparkweg in Amsterdam. BLOY voorheen KNAP Skincare is de boutique kliniek in Amsterdam Zuid van Lindsay van der Looij, voormalig mede-eigenaar van KNAP Institute. Een populair adres waar je kort door de bocht gezegd: schoonheid koopt of behoudt… LPG kneedt je benen glad en je gezicht straalt weer na een liefdevolle gezichtsbehandeling. In de salon is het altijd lekker druk, met veel nieuwe behandelingen en je spot er regelmatig een BN’er of influencer. Want wie mooi wil zijn gaat naar BLOY! Founder Lindsay van der Looij regelt het wel… en daarom waren wij heel benieuwd naar het verhaal van deze ondernemende en lieve beauty.

Hoe kwam je op het idee om BLOY Institute te starten.
“Ik heb altijd al een salon aan huis gehad, eerst in Brabant bij mijn ouders thuis. Daarnaast werkte ik als accountmanager voor 3 cosmeticamerken en daardoor kwam ik veel in andere salons. Heel inspirerend maar ook regelmatig dacht ik: dit kan toch zoveel beter?! Mijn eigen toko bij mijn ouders thuis werd ondertussen steeds drukker, op een gegeven moment werkte ik 6 dagen en 3 avonden in de week. Eerst dacht ik er aan om een pandje in Eindhoven te zoeken maar toen ik met een vriendin bij Joffers in Amsterdam zat voor een koffietje wist ik het zeker; ik wil naar Amsterdam. Zo gezegd, zo gedaan: ik huurde eerst een kamer op de Parnassusweg bij een luxe kledingwinkel en meteen na de opening wilde ik al uitbreiden en ben ik een samenwerking aangegaan met cosmetisch arts Annebeth Kroeskop. Voor we het wisten liep het storm, was het hele pand van ons en waren we bezig met personeel aannemen. En nu hebben we beide ons eigen pad gekozen en ben ik trots op BLOY Institute op de Willemsparkweg…”

Studie? Of gewoon ervaring?
“Ondernemen moet in je zitten maar uiteraard heb ik diverse opleidingen afgerond waaronder de opleiding voor schoonheidsspecialiste. Daarnaast heb ik diverse cursussen op het gebied van marketing, dermatologie, voeding en huidverjonging afgerond. Ik leer elke dag nieuwe dingen en vind het belangrijk om up-to-date te blijven. Alleen op die manier kun je je klanten het beste van het beste bieden.”

Doe je zelf nog wel eens beauty behandelingen?
“Eigenlijk niet meer. Wel verzorg ik vaak de huidscan voor klanten en geef ik advies. Daarnaast kijk ik dagelijks mee op de werkvloer want met 21 dames in dienst wil ik mijn focus houden op het personeel. Uiteraard train ik mijn team en leer ik de dames dagelijks de kneepjes van het vak.”

Een nieuw pand! Wat waren de grootste tweede locaties struggles
“Het was lastig om een geschikt pand te vinden. Ik wilde heel graag op een A locatie zitten dichtbij Joffers waar mijn eerste idee voor KNAP ooit begon maar daarnaast is een groot aantal vierkante meters ook belangrijk om voldoende behandelkamers in te kunnen richten. Naaste het vinden van het juiste pand was het natuurlijk ook zaak om een volledig business plan in te richten.”

Heb je dit zelf gedaan? Waar haal je die expertise nou weer vandaan?
“Samen met mijn accountant heb ik een financieel plan gemaakt en met een consultancy bureau is er een totaalplaatje uit gerold. Ik heb de input geleverd en samen hebben we het business plan uitgewerkt en vormgegeven.”

Leukste op de werkvloer
“Alles regelen, managen, een team aansturen. Mensen iets leren & motiveren, kennis overdragen. Dat vind ik het leukste wat er is! De huid is mijn passie, ik zoek constant naar de beste behandelingen daardoor blijft het ook een uitdaging. Je wilt alleen het beste van het beste!”

Lindsay in drie woorden
“Eerlijk, enthousiast, doorzetter.”

Toekomstdromen
“BLOY Institute op de Willemsparkweg tot een succes maken. Daarna wil ik verder. We krijgen veel vraag vanuit andere steden dus ik sta eigenlijk te trappelen om BLOY verder uit te breiden richting de andere grote steden van het land.”

Je wordt wakker en…
“Als ik wakker wordt rond 7 uur maak ik een ontbijtje voor mezelf. Meestal ga ik 4x per week sporten in de ochtend. Ik sport onder andere bij Club Sportive met mijn personal trainer Milou, bij Andreas Trussat (mijn bijna buurman en ik ben sinds kort ook gestart bij Saints & Stars.)

Drukke dagen, wat doe je als je klaar bent met werken?
“Ik werk twee avonden in de week tot 21.00 en de andere avonden ben ik om 19.00 thuis, dan kook ik het liefst uitgebreid en kijken we samen Netflix. Als het even kan ga ik op donderdag met vriendinnen een hapje eten.”

Dit is de favo behandeling van Lindsay
“Ik probeer natuurlijk van alles uit bij ons in de kliniek Op het moment ben ik fan van de PRX-T33 No-Needle-Skin-Booster behandeling maar vooral ook van de Venus Legacy MP2 behandelingen die we op de nieuwe vestiging aanbieden. De Venus Legacy is een gezichtsbehandeling die helpt om de gezichtcontouren te verstrakken en rimpels te verminderen. Met behulp van MP2 technologie, multipolaire radiofrequentie en magnetische pulsen, worden er nieuwe groeifactoren aangemaakt waardoor de huidveroudering wordt vertraagd.”

Veel vrouwen weten niet veel over de huid… wat kun je dan doen? Hoe weet je welke behandeling bij je past?
“Bij BLOY kom je altijd eerst op intake voor een uitgebreide huidscan of voor een afspraak met de huidtherapeute. Tijdens de huidscan kun je veel meten, bijvoorbeeld het collageen of de pigmentschade. Hierdoor weet je veel beter welke behandeling bij je past.”

Jouw geheim om er mooi en stralend uit te blijven zien?
“Veel water drinken, voldoende eiwitten eten (het liefst dierlijke eiwitten maar je kunt ze ook uit plantaardige bronnen halen) altijd SPF dragen (ook in de winter!), niet met je gezicht in de zon en niet onder de zonnebank! Daarnaast gebruik ik dagelijks het 3 stappen plan van QMS Medicosmetics waarbij ik de ochtend start met een mine peeling.”

Hoe kom jij aan dat zomerse kleurtje dan?
“Een spraytan! Bij BLOY natuurlijk…”

Foto: Alexia van der Meijden