Interview: Fanina van Intelligent Nutriënts

Fanina is altijd werkzaam geweest in de cosmetica branche en heeft daardoor veel kennis over verschillende merken. Langzamerhand neigde ze steeds vaker naar natuurlijke producten en alsof het zo moest zijn kwam ze in contact met Horst Rechelbacher, founder van Aveda en Intelligent Nutrients, pioneer op het gebied van eerlijke cosmetica. Alles wat je op of in jouw lichaam stopt, moet van toegevoegde waarde maar vooral veilig zijn.

Hoe ben je in de cosmetica branche terecht gekomen?
“Als jong meisje was het mijn droom om grimeur te worden bij films en het theater. Mede daardoor ben ik altijd bezig geweest met de huid, make-up en grime. Ik kom uit een ondernemersgezin en weet van aanpakken. Dus toen ik na mijn opleiding marketing en schoonheidsspecialiste ging werken bij een drogisterij-parfumerie keten, werd ik al jong filiaalmanager. Na een jaar in Canada te hebben gewoond, vervolgde ik mijn carriere bij Douglas en volgde ik hun trainee opleiding. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar de distributeurs kant met een uitgebreid merkportfolio; Kanebo, Hermes, Calvin Klein, noem maar op. Mijn eerste contact met Horst Rechelbacher dateert van het moment dat ik voor Aveda werkte. Aveda was net verkocht aan Estee Lauder en ik mocht mee naar een groot event in de radio music hall in New York. Super natuurlijk, maar ik wilde ook graag mijn eigen bedrijf beginnen. Dus dat heb ik gedaan. Ik ben zelf cosmetica gaan importeren, maar Horst wel altijd blijven volgen. Vanaf het moment dat hij Intelligent Nutriënts op de markt bracht, heb ik de exclusiviteit voor Europa; in de Benelux en Duitsland hebben we de meeste klanten.”

Wat staat er op jouw badkamerplankje?
“Plankje, zeg maar gerust kast 😉 Ik heb de Pure Luxe shampoo, conditioner & leave-in conditioner en het curly hair serum van Intelligent Nutrients voor mijn haar. Voor mijn gezicht gebruik ik de Revitalizing Moisture Crème en ik ben verslaafd aan de Detoxifying Glycolic Gel. Dit product bevat een glycol van suikerriet en zuivert je huid intensief; echt een must-have. En ik test nieuwe producten, maar daar kan ik nog niets over vertellen.”

Hoe bestier jij Intelligent Nutriënts?
“Met mijn team in Sassenheim waar ook de logistiek is ondergebracht, werken we elke dag vanuit een nagebouwde bollenschuur. We werken internationaal en iedereen draagt zijn steentje bij. Ik ben geen doorsnee werkgever, stel hoge eisen aan mezelf en daarmee ook aan mijn team. Intelligent Nutriënts gebruikers zijn veeleisend ten aanzien van de producten die ze gebruiken en verwachten een op-en-top service. Dat kunnen we alleen maar doen als we samenwerken met de klant voor ogen. We werken dan ook in een open, lichte ruimte zodat we goed kunnen communiceren met elkaar. En, elke order is pas klaar als het pakket netjes ingepakt en op tijd de deur uit is. Maar, het draait niet alleen om hard werken. Om onze successen te vieren, slaan we bij elke nieuwe klant die we binnenhalen op de grote gong uit Nepal.”

Mooiste reactie van een klant die je ooit hebt gehoord?
“Een klant zei ooit tegen mij dat ik haar inspireerde en dat ze heel graag met me samenwerkt. Soms zeggen ze dat ze van me houden☺”

Welk beauty product zit er altijd in jouw tas?
“De sanitizer om je handen te reinigen, super ideaal voor onderweg; doodt alle bacteriën zonder dat er vervelende stoffen in zitten zoals bij veel reinigingsgels voor je handen. Het aroma is ook heerlijk, pepermunt met vanille….”

Heb je nog een geheime tip?
“Weet wat je gebruikt. Lees op elk product dat je gebruikt wat er in zit aan ingrediënten. Is het veilig voor jou? Is het veilig voor het milieu? Ik ben daarin 100% transparant en zou willen dat geen enkel merk nog geheimen heeft.”

Er wordt zoveel geschreven over beautyproducten, wat is de meest grote fabel die jij ooit hebt gehoord?
“Dat je rimpels weggaan. Rimpels zijn het resultaat van een natuurlijk verouderingsproces. Maar, een verzorgde rimpel ziet er wel veel mooier uit. Ik houd van een natuurlijke uitstraling met een verzorgde lachrimpel.”

En noem eens een feit om niet te missen?
“Mijn gezin en mijn sangha, bij elkaar komen voor mediatie geeft een extra dimensie aan mijn leven.”

Fanina in drie woorden
Creatieve ambitieuze duizendpoot