Iets nieuws proberen in bed? Je kunt alle kanten op

Een ingedut sexleven, daar zit niemand op te wachten. Alhoewel het heel normaal is dat de seks in de loop der jaren wat minder spannend wordt dan deze in het begin was, je leert je partner en de manier waarop deze reageert tenslotte steeds beter kennen, mag het wel een beetje leuk blijven natuurlijk. Alhoewel er allerlei manieren zijn om dat te realiseren, grijpen veel stellen naar speeltjes en andere attributen om de boel spannend te houden. Een prima keuze, want hiermee breng je inderdaad wat nieuwe elementen je seksleven binnen, waarbij het weer eventjes spannend wordt hoe zowel je partner als jij hierop zullen reageren. Voor welke speeltjes je kiest, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Verandering zorgt voor opwinding

Als je iedere dag precies hetzelfde doet als de dag ervoor, is de kans groot dat je al snel gillend gek wordt van de sleur die je hierdoor zal ervaren. Geen spanning, geen verrassing, altijd maar hetzelfde: niks aan.

Dat geldt ook voor je seksleven. Natuurlijk, als je partner en jij elkaar beter leren kennen ontwikkel je zo jullie eigen routines. Dat kan ook fijn zijn, want je weet ook steeds beter wat de ander kan waarderen. Maar een beetje saai en ingedut kan het ook worden, en dat zijn geen termen die we graag met ons sexleven associëren. Af en toe wil je even weg van het bekende en comfortabele, en samen iets nieuws beleven. Samen iets nieuws ontdekken, nieuwe manieren om elkaar te laten genieten. Speeltjes kunnen daarbij prima helpen, omdat ze voor verandering in routines zorgen, en vaak voor gevoelen en effecten zorgen die je nog niet eerder hebt ervaren. Spannend!

Waar kies je voor?

Wat bij jou die extra spanning kan veroorzaken, is natuurlijk heel persoonlijk. Veel stellen gaan enthousiast aan de slag met vibrators. Iets waar vooral vrouwen natuurlijk plezier aan zullen beleven, maar het gebruik ervan kan er ook voor zorgen dat het voor mannen weer extra spannend wordt, zeker als zij degenen zijn die de vibrator bedienen en zo hun vrouw op een heel andere manier dan ze gewend zijn verwennen.

Maar er kan natuurlijk nog veel meer! Bespreek samen met je partner eens je wensen, maar geef ook aan wat je eventueel absoluut niet ziet zitten. Misschien lijkt bondage zowel jou als je partner heel erg spannend, op een goede manier, en beleven jullie er samen veel plezier aan. Maar ziet één van de partners het niet zitten, dan houdt het natuurlijk op; voelt iemand zich er niet prettig bij, dan wordt het niet spannend, maar vooral onplezierig.