Je hoeft niet sportief te zijn om vaak te sporten

Het is misschien wel de belangrijkste tip om gezond te worden; de lat laag leggen. Het lijkt heel eenvoudig maar de meeste gezondheidsdoelen worden niet gehaald omdat doelen onrealistisch gesteld worden. Bij te hoge doelen ligt uitstellen, opgeven en zelfafwijzing nou eenmaal vaak op de loer.

Sporten is pychologie
Voor mij is sporten vooral psychologie. Nou ja, als psychologe is eigenlijk alles voor mij psychologie, maar sporten dus ook. Ik ben zelf altijd best onzeker geweest over mijn sportprestaties, ik heb niet echt balgevoel en ik spring ook steevast de verkeerde richting op bij bodyshape lesjes. Bij de gym werd ik vrijwel altijd als een van de laatste gekozen. Daardoor sportte ik vroeger ook niet heel veel. Toen ik 10 jaar geleden bbb health boutique startte, was dat met name vanwege mijn passie om vanuit coaching vrouwen een gezondere leefstijl eigen te maken. Niet omdat ik nou zo enorm sportief ben en een rolmodel ben op dat gebied. Doordat ik in een sportomgeving werkte ging ik veel meer sporten. Pas toen begreep ik echt op een diepere laag dat je niet ‘sportief’ hoeft te zijn om veel te sporten. Je moet het gewoon doen. En daarvoor is mildheid nodig. Acceptatie over waar je bent en daar tevreden mee zijn.

Iedereen kan sportief worden
Hardlopen, HIIT, bbb lesjes, yoga, iedereen kan het, als je die lat maar niet te hoog legt. Ik sport nu iedere week 4 a 5 keer, meestal matig intensief en soms train ik heel hard. Als ik er zin in heb. Want de reden dat ik zo vaak sport is echt omdat ik altijd tevreden ben met het resultaat. Daardoor ga ik altijd. Het maakt niet uit wat ik doe, als ik het maar doe. En als gevolg daarvan train ik ook steeds intensiever. Maar dat is niet het doel!

Door warmte krijg je zin om te sporten
Bij bbb hebben we een warme en fijne sportomgeving gecreëerd waarin iedere vrouw op haar eigen niveau haar workout kan uitvoeren. Letterlijk en figuurlijk warm, want je traint in een hot cabin en er werken alleen maar hele vriendelijke coaches. Stuk voor stuk lieve vrouwen die je servicegericht achter je broek aan zitten. Die je een (zachte) stok achter de deur bieden, om lekker te trainen op je eigen niveau. En die je eraan herinneren te genieten van het proces van sportiever worden en lief te zijn voor jezelf. Zodat je met plezier gaat en echt waar, dan komt het resultaat vanzelf.

6 tips to keep you going!
1. Leg de lat niet te hoog. Stel realistische doelen en ben tevreden met waar je bent. En ga niet meteen iedere dag. Zet kleine stapjes en ga voor duurzaam resultaat.
2. Kies een sportomgeving waar je zin hebt om naar toe te gaan; waar je de sfeer, de muziek en de mensen fijn vindt!
3. Kies voor een sport waar je lichaam baat bij heeft en waarvan je niet snel blessures krijgt.
4. Ga voor of na je werk! Als je in een keer doorgaat, heb je niet dat moeilijke moment om van de bank af te komen.
5. Denk holistisch. Word je bewust van je voeding en leefstijl en maak ook daarin stappen.
6. Gun jezelf een fit en mooi(er) lichaam! Weet dat het niet altijd makkelijk is, maar zeker haalbaar.

Bewezen: dit is de beste sport voor mooie billen.