Hoe zit het met kinderen en herinneringen aan vorige levens?

Kinderen zijn gevoeliger dan volwassenen. Er zijn veel verhalen bekend van jonge kinderen met spontane herinneringen aan een vorig leven. Helaas denken veel mensen dat dit de levendige fantasie is. Zonde want soms is het erg onwaarschijnlijk dat het om een fantasie gaat.

In de Westerse wereld geloven niet veel mensen in reïncarnatie, ik ben er wel van overtuigd dat je ziel verder reist dan één aards leven. De Amerikaanse psychiater Jim Tucker uit Virginia doet onderzoek naar reïncarnatie en ziet dat kinderen zich hun vorig leven herinneren tot ze zeven jaar oud zijn. Dit kan zich uiten in kleine dingen, zoals het herkennen van bepaalde plaatsen waar het kind nog nooit eerder is geweest. Bij een enkeling gaat het er heftiger aan toe, ze doen uitspraken die niet bij hun jonge leeftijd passen. Delen wijsheden of herinneren die ze niet kunnen weten of nog nooit hebben meegemaakt. Het kan ook zijn dat je als kind op een plek gaat zitten en rondjes blijft draaien. Jong al heel wijs bent of dat je je heel sterk een bepaalde naam herinnert. Allemaal signalen uit een vorig leven waar je een unheimisch gevoel van krijgt.

Kinderen die zich een vorig leven kunnen herinneren hebben een oude ziel. Ze voelen dingen erg goed aan en zijn heel empatisch. Het lijkt alsof ze dingen weten die je als kind niet hoort te weten. De intuïtie is bij oude zielen al ver ontwikkeld en ze zien al snel hoe iemand in elkaar steekt. Hoe dan ook, sommige dingen kun je niet verklaren. Het is simpel om te zeggen: dan bestaat het ook niet. De meeste mensen die dat roepen zijn misschien bang voor dingen die niet tastbaar zijn. Energie is niet tastbaar, daarom is het heel goed mogelijk dat het bewustzijn na de dood weer in een nieuw lichaam terugkeert.