Hoe fix je overgeplukte wenkbrauwen en laat je ze zo snel mogelijk teruggroeien?

Je ziet weleens vrouwen die net een tikkeltje té enthousiast zijn geweest met het weghalen van hun wenkbrauwhaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf ook wel (een keer of vijf) heb meegemaakt en ik kan jullie vertellen dat het huilen me nader stond dan het lachen. Hoe krijg je je brows zo snel mogelijk back in shape? Je wenkbrauwhaar laten teruggroeien of je wenkbrauwen shapen is echt niet zo moeilijk als velen van ons denken. Om tot een succesvol eindresultaat te komen, is het belangrijk om je pincet (tijdelijk) met rust te laten.

Lees ook: Volle wenkbrauwen doormiddel van wenkbrauwhaar transplantatie

1. Inspiratie:
Als eerste stap in het herstelproces is het (uiteraard) belangrijk om je wenkbrauwen met rust laten. Tijdens dit proces moet je ook goed nadenken over welke vorm je eigenlijk in je wenkbrauwen probeerde te krijgen of welke vorm je het liefste zou willen. Gebruik tijdschriften en websites als inspiratiebronnen om naar vrouwen te zoeken die (volgens jou) goed gevormde wenkbrauwen hebben en ga daarna aan de slag:

Het beginpunt van de wenkbrauw
Visualiseer je een lijn die, vanaf het beginpunt van je oog, recht omhoog gaat; dit het punt waar de wenkbrauw moet beginnen. Probeer om in dit gebied zo min mogelijk te epileren. Wanneer je hier teveel epileert, zullen je wenkbrauwen er onnatuurlijk uitzien. Het is juist goed om een paar ‘verdwaalde’ haren te hebben, zodat je wenkbrauwen er natuurlijk uit zullen zien.

De boog
Stel je een lijn voor die vanaf de buitenste rand van je neus naar de buitenste rand van je iris loopt; dit is het gebied waar de boog moet lopen.

Het eind van de wenkbrauw
Probeer je een diagonale lijn vanaf de buitenste rand van je neus naar de buitenste hoek van je oog te visualiseren; dit is het punt waar je wenkbrauw moet eindigen.

2. Tekenen maar!:
Probeer de ‘uitgekozen’ wenkbrauwen na te tekenen. Voor een natuurlijk effect is het belangrijk om een potlood te gebruiken dat zoveel mogelijk overeenkomt met de (natuurlijke) haarkleur. Houd tijdens het tekenen de inspiratiefoto bij de hand, zodat je op de foto terug kunt vallen als je even niet meer weet hoe je moet tekenen.

3. Epileren (JA!):
Oké, oké. Nu mag je héél voorzichtig je verdwaalde wenkbrauwharen weghalen. Het lijkt misschien raar om (nog meer haar) weg te halen, maar deze stap is cruciaal om je wenkbrauwen weer ‘back on track’ te krijgen. Het is noodzakelijk om je wenkbrauwen (een beetje) te epileren als je wilt dat ze de vorm aan gaan nemen die je mooi vindt.

4. Wipe it off:
Veeg met een tissue de getekende wenkbrauwen een beetje ‘uit’ om de harde lijnen te vervagen. Het vervagen is niet per se noodzaak. Wanneer je de harde lijnen juist wél mooi vindt, kun je de wenkbrauwen laten zoals ze zijn.

5. Onderhouden:
Herhaal dit proces na een paar dagen of wanneer je het gevoel hebt dat je moet epileren. Naarmate de tijd vordert, zul je merken dat je haren op een natuurlijke manier de uitgekozen shape zullen aannemen.

Lees ook: 6 x een frisse blik op witte eyeliner

Foto’s via