Hierdoor blijf je je parfum véél langer ruiken

Duurzamer leven zit hem in ingewikkelde materie maar, ook in kleine dagelijkse rituelen. Om te beginnen kun je op een duurzamere manier met je spullen omgaan door er langer mee te doen. Verzorg je kleding goed zodat deze forever mooi blijft, gebruik niet overmatig veel verzorgingsproducten en laat parfum langer ruiken.

Een langere levensduur van je spullen zorgt ervoor dat je kunt consuminderen. Dit is goed voor de wereld én voor je portemonnee. Want wie langer met z’n bestaande spullen doet, hoeft minder snel nieuwe dingen te kopen. Dit geldt ook voor parfum. Wil jij parfum langer ruiken? Lees dan snel verder.

Begin augustus staat in het teken van de leeuwenpoort

Hydrateer de huid

Wij hebben ons laten vertellen door mensen met veel verstand van luchtjes, dat een geur veel beter tot z’n recht komt op een gehydrateerde huid. Dit komt doordat je eigen huid natuurlijke oliën bevat waar de geur zich aan hecht. Je doet er goed aan om voor het sprayen te smeren met een lekkere bodylotion of olie. Niet alleen vervliegt een geur sneller op een droge huid, het voelt ook trekkerig en vervelend aan. Een win-win situatie dus! Nog een kleine tip: kies voor een geur die hetzelfde is als jouw parfum of ga voor een geurloze bodylotion of vaseline. Uiteraard kun je verschillende geuren prima combineren als je dat lekker vindt, dit is persoonlijk.

Breng een geur op de juiste plekken aan

Wanneer je parfum op warme plekken aanbrengt, komt de geur beter los. Denk aan je hals, polsen en ellebogen. Ieder parfum heeft warmte nodig om te kunnen verdampen waardoor de geur vrijkomt.

Parfum vs Eau de toilette

Dit weet je waarschijnlijk al: in parfum zitten meer geurbestanddelen dan in eau de toilette. Echt parfum ruikt sterker, langer en je hebt er minder van nodig. Er zit zelfs nog een verschil tussen parfum en eau de parfum. Parfum bevat 20% tot 40% geurbestanddelen en ruikt het meest intens. Met 10% tot 20% aromatische ingrediënten is eau de parfum net wat minder sterk dan pure parfum. Eau de parfum is de meest voorkomende geursoort. Daarna komt eau de toilette met maar 5% tot 10% geurbestanddelen. Het is logisch dat deze geur sneller vervliegt.

Breng ook wat parfum aan op je kleding

Sommige mensen sprayen parfum liever niet op de huid en sprayen daarom op kleding. Dit heeft een bijkomend voordeel: vezels van kleding houden de geur langer vast dan je huid.