Grapefruit geeft je innerlijk en uiterlijk een boost

Grapefruit is een bittere vrucht en daarom niet geliefd door iedereen. Wanneer je hier even doorheen bijt, merk je al snel dat grapefruit verslavend lekker kan zijn. Fris en vooral heel erg gezond. Dit is waarom de Grapefruit uniek is:

1. De perfecte dorstlesser
Vind je het veel werk om een grapefruit te ontleden? Koop dan eens verse grapefruitsap. Dit is heerlijk fris en het brengt je vochtgehalte op peil.

2. Boordevol vitamine C
Vitamine C is onmisbaar voor een gezond immuunsysteem en om weerstand op te bouwen. Één grapefruit bevat ruim de helft van de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse vitamine C. Dat is behoorlijk veel. We willen allemaal onze gezonde lichaamscellen beschermen en zeggen geen ‘nee’ tegen vitamine C.

3. Antioxidanten
Maar grapefruits zijn uniek in dit opzicht. De totale capaciteit aan anti-oxidanten is zelfs drie keer zo groot als die van tomaten en appels.

4. Stralende huid
De bovengenoemde antioxidanten beschermen ons tegen schade van buitenaf. Denk aan afvalstoffen en UV-schade, twee belangrijke oorzaken van huidveroudering. Door de hoge portie antioxidanten in een grapefruit ben jij verzekerd van een boost voor je huid.

5. Laag in calorieën
Van alle vruchten, bevat grapefruit de minste calorieën. Grapefruits passen vrijwel in elk dieet.

6. Voordelen voor je spieren en zenuwstelsel
Grapefruits bevatten veel kalium, dit mineraal is goed voor je spieren en het zenuwstelsel.

7. Boordevol vitamine A
Vitamine A is goed voor het haar, de huid, je ogen, slijmvliezen en botten. Vooral rode grapefruits bevatten veel Vitamine A. Neem nog wat!

8. Verlaagt het cholesterolgehalte
Grapefruits bevatten pectine, een natuurlijk stofje dat het cholesterolgehalte verlaagt.

Lees ook: vier wereldwaterdag met de limited edition sweater van RIKA x Marie-Stella-Maris