Geen ochtendmens? Dit moet je weten!

Slapen is heerlijk. Mijn vaders familie is er kampioen in. En ook ik ben gezegend met die eigenschap. Toch vind ik het altijd zonde van mijn dag en ik sta het mezelf dan ook niet toe om lang te blijven liggen. Hoe dan? Een paar kleine veranderingen doen wonderen. Echt waar, met deze tips kan iedere slaapkop zich vanaf nu transformeren in een ochtendmens. Beloofd!

1. Ontbijt als een koningin
Zorg dat je genoeg inspiratie – en boodschappen – hebt voor een heerlijk ontbijt. Zo eentje waarvoor je HEUL graag je bed uit wilt. Maak het desnoods in de avond al klaar, om nog wat minuten te besparen. Overigens is dit stukken beter dan je ontbijt skippen en rond de middag maar een grote lunch te nuttigen om het even te compenseren.

2. Beloon jezelf
Beloon jezelf voor het feit dat het gelukt is om vroeg op te staan. Dat hoeft niet meteen. Het kan ook ergens later op de dag. Bijvoorbeeld met een glas wijn tijdens het avondeten of een bad vol schuim na je werk. Zo creëer je al gauw een nieuwe gewoonte.

Lees ook: Duizelig tijdens het opstaan? Dan is er DIT aan de hand!

3. Pump up the jams
Goede muziek helpt je door je work-out heen of de late uurtjes op zaterdagavond. Want, wat blijkt? Muziek is een goede manier om jezelf in beweging te krijgen. Dus ook in de vroege morgen. Het verbetert je (ochtend)humeur en verhoogt je energie. Maak dus een chille playlist of ontwaak door de riedeltjes op een wekkerradio.

4. Eet meer zalm
Uit onderzoek blijkt dat dit een fantastisch idee is om snel meer energie te krijgen in de ochtend. Zalm is rijk aan essentiële omega 3-vetzuren. Ja, dus? Nou deze gaan vaak gepaard met hogere hersenactiviteit en betere doorbloeding. Wissel dus die Cruslie om voor een omelet met zalm. Joehoe!

5. Gebruik guilty pleasures in je voordeel
Kijk jij het liefst midden in de nacht nog een paar afleveringen van ‘Suits’? Grote kans dat je in de ochtend nog lekker een paar uur blijft maffen in je bed. Niet de bedoeling! Draai het eens om – wie zegt dat je tot het einde van de dag moet wachten om je serie te bekijken? en loer in de ochtenduren eens naar Harvey en Mike.

Lees ook: De wetenschap spreekt: we moeten twee keer per dag slapen