FUL Revive met spirulina is hét verkwikkende drankje van de toekomst

Spirulina en andere microalgen bestaan al miljarden jaren en hebben alles in zich om het voedsel van de toekomst te worden. Ze gaan de opwarming van de aarde proactief tegen door CO2 op efficiënte wijze om te zetten in zuurstof. En met hun rijke mix aan antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen behoren ze tot de krachtigste voedingsbronnen op aarde. In potentie, want door de visachtige geur en overheersende vieze smaak zijn microalgen geen geliefd ingrediënt om te eten. Al merk je daar niks van als je dit blauwe drankje voor jezelf inschenkt! Dit drankje smaakt naar frisdrank maar dan zonder de loze cafeïne, calorieën of toegevoegde suiker.

Met hulp van voedingstechnologen van Wageningen Universiteit ontwikkelde FUL Foods een natuurlijk proces om spirulina van de onaangename smaak en geur te ontdoen. Dit resulteerde in een nieuw ingrediënt FUL®, dat ze nu eerst hebben verwerkt in een verfrissende drank met een kenmerkende blauwgroene kleur.

Wat maakt FUL Revive zo bijzonder

FUL® Revive is een frisse, alcoholvrij drank die perfect is om gewone frisdrank of alcohol mee te vervangen. Een glaasje FUL® Revive is niet alleen lekker maar heeft heuse voordelen voor je gezondheid. Dit komt grotendeels van de in FUL® aanwezige phycocyanine. Deze antioxidant werkt ontstekingsremmend en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes, wat onder meer voor sporters erg relevant is. Het drankje is daarnaast rijk aan onder meer vitamine C, B2, ijzer, calcium en chlorofyl, waarvan is bewezen dat ze onmisbaar zijn voor onze stofwisseling, zenuwstelsel en immuunsysteem.

Een speciale rol is weggelegd voor de uit spirulina onttrokken eiwitten, die alle essentiële aminozuren leveren en bovendien goed door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Hiermee onderscheidt FUL® zich van andere plantaardige eiwitbronnen en vormt het een veelbelovend alternatief voor bijvoorbeeld rundvlees.

Waarom is dit drankje goed voor de wereld?

Onze voeding moet duurzamer. We willen milieu, mens, dier en onze leefomgeving respecteren en met de huidige voedselketen gebeurt dat nauwelijks. Al komen er steeds meer initiatieven die het eten en drinken van de toekomst wél op een mooie manier vormgeven. Zo ook FUL®. Door onder andere het gebruik van spirulina. Eiwitten zijn onmisbaar maar we moeten op zoek gaan naar andere – niet dierlijke – eiwitten die net zo krachtig en voedzaam zijn. De algenkweek schaadt natuurlijke ecosystemen niet maar versterkt deze juist. Microalgen groeien namelijk vooral op basis van licht en CO2. Ze absorberen ongeveer twee keer hun gewicht aan CO2 (en in de juiste omstandigheden zelfs 400 keer zoveel als bomen) en zetten deze kooldioxide om in hoogwaardige voedingsstoffen en zuurstof. Daar komt bij dat microalgen overal kunnen worden gekweekt, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen en met minimale inzet van natuurlijke bronnen.

Ful Revive