Enfait test: vet bevriezen via Cryolipolyse bij Kliniek Bloemingdael

‘Potjandikkie, ik ga het nu écht doen: vet bevriezen’ dacht ik toen ik op de behandeltafel in Kliniek Bloemingdael terecht kwam. Ik heb niks te klagen maar net als bij iedere vrouw zit er op bepaalde plaatsen net iets meer vet op mijn lijf. Dit kan ik met sporten flink verminderen maar nét op de momenten dat ik besluit om het pad naar een slanker lichaam te bewandelen, komt er altijd een party, chocoladereep of pizza op mijn pad.

Niet heel handig, weet jij, weet ik. Nu ben ik de beroerdste niet en wil ik heus wel eens wat nieuws proberen, geen operaties en gedoe, maar een Cryolipolyse behandeling klinkt verdomd aantrekkelijk! Omdat ik veel connecties heb in de cosmetische wereld krijg ik binnen mum van tijd een afspraak. Daar ga ik dan… Onwennig kleed ik mezelf uit want tja… je moet toch je vetjes waar je je het meest aan irriteert laten zien. De flanken.

Ik stel honderden vragen terwijl ik plaatsneem op de behandeltafel. De knappe assistente van Kliniek Bloemingdael installeert ondertussen de twee zuig-applicators van de Clatuu op mijn probleemzones. Ondertussen beantwoord ze mijn vraag ‘of het pijn doet?’ met ‘dat verschilt per persoon en per lichaamszone. De huid van de buik is gevoeliger dan die van de flanken.’ Oké oké, dan is het aftellen geblazen. Drie, twee, een… ZUIG! Even voelt het ongemakkelijk als mijn vet naar binnen glipt via een vacuüm zuiger maar al snel went dit gevoel. Het lijkt alsof er even iemand heel hard knijpt.

bevriezen vet

Ik moet mezelf veertig minuten vermaken terwijl mijn vet bevriest via het koelsysteem dat 360 graden rond de applicator tot -9C koelt. Opeens begint het Clatuu apparaat te praten en dit betekent dat ik bijna klaar ben. De assistentes komen de behandelkamer weer binnen en verwijderen de applicators. Er wordt even flink gemasseerd om de afvoer van vetcellen te stimuleren en ik ben klaar! Net na de behandeling is mijn huid flink rood, daar is een uur later niks meer van te zien. Lucky me want het schijnt dat sommige vrouwen flinke blauwe plekken krijgen.

Er is veel onderzoek gedaan naar de Cryolipolyse behandeling en de resultaten zijn erg goed. Dus ik ben benieuwd of ik verschil ga merken. Mijn lichaam moet de vernietigde vetcellen afvoeren en dit duurt enkele weken tot drie maanden. Mijn verwachtingen liggen hoog: als het goed is verdwijnt er 20% tot 25% vet en als het nodig is kan ik de behandeling herhalen. Dat wordt bidden voor een #bikinibody.

De behandeling kost 375 euro voor één zone en 425 voor twee zones. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Kliniek Bloemingdael.