Een holistische massage: Annemarie mocht er een ervaren

Als ik ergens van opknap, dan is het van een massage. Regelmatig boek ik een behandeling via Treatwell omdat ik meestal pas last minute bedenk dat ik een massage wil en op treatwell heb je overzicht in de mogelijkheden. Terwijl ik aan het scrollen was, kwam ik een holistische massage tegen. Zo’n massage had ik nog nooit gehad maar het past eigenlijk wel in mijn straatje. Holistisch leven betekent voor mij dat alles met elkaar verbonden is, iets waar ik erg in geloof.

Het is voor mij kraakhelder dat emotionele stress invloed heeft op ons fysieke lichaam en ik probeer te leven met liefde voor mezelf en voor de wereld. Alles wat je doet heeft impact op een groter geheel en daar ben ik me erg bewust van. Mijn eerste indruk van een holistische massage is dan ook: een massage waar niet alleen je lichaam maar ook je mind aan bod komt.

Lizanne Holistische Massage
Via Treatwell kom ik bij Lizanne Holistische Massage terecht die een mooi plek heeft bij Bluebirds yoga. Meteen merk ik dat een holistische massage anders begint, er wordt meer tijd genomen om je persoonlijke situatie te bespreken. Met een kop thee ploffen we neer in een knus hoekje met kaarsen om te bespreken waarom ik vandaag een massage onderga. Heb ik ergens last? Jawel. Mijn schouders voelen ontiegelijk gespannen aan, alsof ik een giga zware ketting om mijn nek heb hangen. Wat enerzijds heel begrijpelijk is, er is nogal wat veranderd in mijn leven. Geen enkel mens heeft alleen een lichaam maar bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel deel. Al deze delen samen vormen je als persoon. Spanningen of blokkades in het lichaam hebben invloed op de rest waardoor je uit balans kunt raken. Tijdens een holistische massage worden klachten onder de loep genomen om zelfinzicht te krijgen.

Na een holistische massage is het probleem niet gefixt
Een belangrijk onderdeel van de massage is het verwachtingsmanagement. Spanning en klachten komen altijd ergens vandaan, doormiddel van een massage worden deze verschijnselen verlicht maar niet opgelost. Vort, aan de slag dan maar!

Persoonlijke benadering
Omdat voorafgaand aan de behandeling uitgebreid besproken is welk gebied aandacht nodig heeft, worden alleen mijn rug en schouders gemasseerd. Op dit moment precies wat ik wil! Het komt helaas ook vaak voor dat ik een massage boek omdat ik gespannen schouders heb en als het dan zover is wordt er op die plekken slechts drie keer geknepen.

Een holistische massage houdt in dat er wordt geluisterd naar jouw behoeften en daar wordt de massage op aangepast. Klachten worden onder handen genomen én besproken. Het zijn signalen die je lichaam uitzendt om iets onder de aandacht te brengen wat opgemerkt en gevoeld wil worden. Een massage is een goed moment om deze gevoelens onder ogen te komen en ze misschien wel los te laten. Ik merk dat ik door lichamelijke aanrakingen ook emotionele balast los kan laten. Dit is altijd al zo geweest. Als persoon ben ik best knuffelig en dat is iets moois. Wat aanrakingen betreft: als je als baby geboren wordt, kun je niet zonder. Als daar al iets mis gaat, draag je dit de rest van je leven mee. Alle dingen die jouw vormen hebben roots en zijn door de jaren heen dieper geworteld. Gelukkig kun je deze vastzittende patronen los maken. Letterlijk en figuurlijk. Bijvoorbeeld door een massage. Voor mij is het ook opmerkelijk dat ik schrik van onverwachtse pijntjes, dit herken ik wel in het dagelijks leven. Ballonnen, vuurwerk of honden die opeens wild beginnen te blaffen vind ik ook niet fijn. Dit zegt iets over mijn manier van leven, ik houd van structuur en niet zo van onverwachtse dingen.

Lizanne Holistische Massage

Lizanne Holistische Massage

Nog even kort
-Voor de massage heb je een gesprek met de therapeut (Lizanne) waarbij ze dieper ingaat op lichaam én geest;
-Je moet je uitkleden en op de behandeltafel plaatsnemen;
-De tijd vliegt voorbij maar ik ben zeker anderhalf uur binnen geweest;
-Het doet geen pijn, behalve als er bepaalde punten behandeld worden;
-Plekken die normaal nooit aandacht krijgen, worden nu uitgebreid behandeld waardoor je spiertjes voelt waarvan je niet wist dat ze bestonden.
-Na de massage ben je helemaal rozig en ontspannen;
-Je slaapt héél goed.
Ik ben nog naar een expo gegaan, maar achteraf kun je beter na de massage naar huis gaan, in bad, en naar bed. Je slaapt namelijk héél goed en eigenlijk is dat alles wat je na de massage wil doen.

Wil jij ook een massage boeken?
– Met de code NIEUWEKLANT1 krijgen nieuwe klanten €7,50 korting op hun eerste behandeling.
– Minimale besteding is €25
– De korting is geldig tot 20 maart 2018
Ga naar deze pagina om de kortingscode te gebruiken!

Meer weten? Kijk dan ook op de website van Lizanne Holistische Massage!