The sparkle of giving met duurzame cadeaus

Op zoek naar een duurzaam cadeau mét impact? Dan hebben wij een lijstje met fijne, mooie en duurzame cadeaus om te geven.

Of om te krijgen! Want je mag zelf ook een lijstje maken met duurzame cadeaus die je wenst. Zo voorkom je een overvloed aan spullen waar je uiteindelijk niet blij van wordt of die je al hebt.

Marie-Stella-Maris verzorgingsproducten

Marie-Stella-Maris

Met Marie-Stella-Maris geef je een verwencadeau mét impact. Alle care producten in de verschillende giftsets maken onderdeel uit van het nieuwe Clean Beauty assortiment. Dit wil zeggen dat de producten goed voor je huid en beter voor de natuur zijn. De mooie, tijdloze design-verpakkingen zijn zijn refillable en dus oneindig lang te gebruiken. Ook mooi; Marie-Stella-Maris doneert structureel aan schoon drinkwater projecten wereldwijd.

E-book (of een boek om weer weg te geven)

Wanneer iemand van verhalen houdt, is een boek of E-book een mooi cadeau om te geven. Heb je een groter budget? Dan is de KOBO e-reader een mooie gift. Als je een papieren boek geeft, schrijf er dan een boodschap in dat het boek doorgegeven mag worden. Zo creëer je een gift die zichzelf blijft geven.

Als iemand er écht geen reet aan vindt

Stel hè ,iemand vindt cadeaus geen reet aan, dan is toiletpapier van The Good Roll een goed idee. Want zeg nou zelf, daar heeft iedereen wat aan. The Good Roll toiletpapier is gemaakt van 100% gerecycled Europees oud papier. Dat wil zeggen: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. CO2.

Selfcare cadeau

Geeft iemand niks om spullen maar wel om rust? Dan is een selfcare cadeau een mooi idee. Denk aan een massage, reiki, gezichtsbehandeling of yogasessie. Zelfs een zangles kan ontspannend werken.

Zoutlamp

Is de ontvanger een beetje spiritueel? Dan is de zoutlamp een passend cadeau. Het staat mooi, bevordert de slaapkwaliteit en zuivert de lucht.

Geef een activiteit voor meer verbinding

greanery

Een van onze lievelings om te geven zijn activiteiten. Een diner, samen koken, een wandeling met warme chocomel en taart toe, oesters rapen of iets anders waar je blij van wordt. Onze favorieten van het moment? Restaurant Nela in Amsterdam en The Greanery Experience waarbij duurzaamheid en een unieke 360 ervaring centraal staan.

Geef een boom voor de toekomst

Treedom is een initiatief waarbij je iemand een boom cadeau kan doen. De gever plant met één klik een boom. Deze boom wordt vervolgens zorgvuldig geselecteerd, geplant én op de foto gezet. Want ja, je boom krijgt gewoon een eigen Online Boom Dagboek waarmee de krijger helemaal up to date blijft. Hoe origineel?

Steun een goed doel of geef het cadeau aan minder bedeelde

Er heerst veel ongelijkheid en de kloof tussen rijk en arm wordt groter. Met de inflatie is het voor sommige gezinnen die het al krap hadden, nóg moeilijker rondkomen. Laat staat dan ze een goed doel kunnen steunen of cadeaus kopen. Als jij hier wel een beetje geld voor over hebt, laat deze kans dan ook niet aan je voorbij gaan. Geef eens een cadeau aan iemand die het minder goed heeft. Er zijn veel initiatieven zoals de Voedselbank, het Leger Des Heils en vluchtelingen organisaties die regelmatig een oproepje doen. Houd de socials in de gaten of kijk in jouw eigen netwerk of iemand wel wat extra’s kan gebruiken.