Dutch Sustainable Fashion Week: duurzame mode is HOT!

Dutch Sustainable Fashion Week? Yasss! Vanaf vandaag t/m zondag 14 oktober wordt ons herfstige zonovergoten Amsterdam in duurzame mode en innovatief design ondergedompeld. Alles behalve een hoog geitenwollensokken-gehalte! Heb jij interesse in duurzaamheid, en hoe jij zelf een steentje kan bijdragen aan de medemens, dier en milieu? Ga er deze week dan zeker eens koekeloeren.

Dutch Sustainable Fashion Week 2018

Wist jij dat naast de olie-industrie de kledingindustrie de meest vervuilende industrie ter wereld is? Schrok ik zo van… Denk aan gigantische afvalbergen, roofbouw op grondstoffen en water, belastende chemicaliën in de productie, ondermaatse behandeling van harde werkers en dieren…En zo kan je nog wel even doorgaan met de misstandenlijst in de mode-industrie. De organisatoren van de Dutch Sustainable Fashion Week willen niet alleen bewustzijn rondom dit enorme issue creëren, maar bovenal jonge ‘duurzame’ designers een podium geven. Zij krijgen de kans om hun kleding met sustainable verhaal onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Maar ook bekende commerciële merken die een duurzame weg in zijn geslagen, geven acte de présence. Wat dacht je bijvoorbeeld van Timberland die bij de productie van hun Timberlands maar liefst 310 miljoen plastic flesjes een tweede leven hebben gegeven.

Fashionista’s, wereldverbeteraars en iedereen er tussenin, kaartjes voor de Dutch Sustainable Fashion Week zijn te bestellen via DSFW.

Header foto: Kris Atomic