Droge winterlippen of gescheurde mondhoeken? Zo los je het op

Glanzende, volle en gehydrateerd lippen. Dat willen we allemaal! In de winter zit dit er vaak niet in. Droge winterlippen voelen niet alleen onaangenaam, wanneer lippen droog en niet gehydrateerd zijn, reflecteren ze minder licht, barsten en vervellen ze, waardoor je er ouder uit ziet.

Onze eerste ingeving bij gebarsten, droge lippen is smeren, en veel ook. Maar, doe dit met mate. Er zijn andere waardevolle tips die jou van je droge lippen af helpen!

Gebruik tandpasta zonder SLS
SLS (ook wel sodium laureth sulfate) zorgt ervoor dat jouw tandpasta schuimt. Dit geeft een fris gevoel maar het zorgt ook voor uitdroging. Er zijn tegenwoordig aardig wat tandpastamerken zonder SLS in de tandpasta. Zo bevat tandpasta van het Franse Lebon geen SLS, Parabenen, fluoride, titanium en kunstmatige zoetstoffen. De tube is prijzig en je hebt vast ook goedkopere varianten maar wij vinden de verpakking zo beelding!

lebon tandpasta

Droge of gescheurde mondhoeken door een tekort aan vitamines
Je kunt smeren tot je een ons weegt, als je gescheurde mondhoeken of droge lippen blijven, heb je waarschijnlijk een tekort aan ijzer, zink en vitamine B. Eet voldoende vis, eieren, gevogelte, peulvruchten en welja, een oester kan ook geen kwaad. Ben je vegetarisch? Dan is het raadzaam om te kijken wat supplementen voor jou kunnen betekenen.

Adem door de neus
Wanneer je door je neus ademt, komt er alleen lucht in en uit via je neus en niet door je mond. Door je mond ademen zorgt ervoor dat de lucht langs je lippen komt met droge lippen als gevolg. Overigens is het ook zo dat je je lippen zoveel mogelijk uit de gure wind moet houden. Met de mondkapjes die we tegenwoordig dragen is dit geen punt!

Minder aan je lippen likken
Júíst als je droge lippen hebt, is het verleidelijk om met je tong over je lippen heen te gaan. Hierdoor lijken ze een miniscuul moment minder droog maar schijnt bedriegt! Door regelmatig met je tong over je lippen te gaan, wordt het bovenste laagje van de lip erg dun en beschadigt het eerder.

Charlotte Tilbury: Hyaluronic HappiKiss
Deze maand lanceert Charlotte Tilbury de Hyaluronic HappiKiss, een lipstick balm die je lippen zowel kleur geeft als verzorgd. De balm bestaat uit ingrediënten als hyaluronzuur en C-peptide die de lippen 24 uur lang hydrateren en voller laten ogen. Als je dan iets smeert, smeer dan goed! Verantwoord en duurzaam geoogste boters uit het Amazone-regenwoud zorgen voor voeding en herstel. Daarbij vermindert de lipstick balm fijne lijntjes in de lippen.
charlotte tilbury

Hyaluronic HappiKiss

Verkrijgbaar voor €32,- per stuk