Drink iedere dag een kop tijmthee

Tijm wordt al eeuwen gebruikt om mensen beter te maken. Tijm is afgeleid van het Griekse “thymus” wat ontsmetten betekent. En ontsmetten dat doet het! Mede door het ingrediënt thymol en z’n anti-septische werking, maar ook carvacol, flavonoiden, bitterstoffen en looistoffen verhogen je weerstand. De grote hoeveelheid etherische olie bevindt zich vooral in de bladeren. Deze zijn dan ook perfect om een kop thee mee te maken.

Als je regelmatig een kop tijmthee drinkt, is dit héél gunstig. Het vermindert de schadelijke bacteriën en virussen in jouw lichaam. En dat is niet alles: tijm is ook nog ’s rijk aan vitamines en mineralen. Zo zitten er kalium, ijzer en calcium in. Ook het hele vitamine B complex, vitamine A, C en foliumzuur ontbreken niet.

Deze slimme theebeker laat precies weten wanneer jouw thee perfect is.

thee

Het schijnt zelfs dat tijm auto immuunziekte helpt voorkomen. Het is in ieder geval niet verkeerd om het in te nemen bij schildklier klachten heb ik gelezen in een boek over natuurgeneeskunde. Pas wel op, teveel tijm is toxisch, en voor zwangere vrouwen is het ook niet aan te raden.

Onder de loep: de geneeskrachtige werking van Sandelhout.