Dit neem je mee als je lang in de auto moet zitten

Hanneke Peeters kookt elke week uit een inspirerend kookboek. Zelf kan ze ook aardig koken, daar ze een flinke tijd een eigen lunchroom in Amsterdam heeft gehad en zelf recepten ontwikkelde. Voor Enfait kiest ze de lekkerste en meest inspirerende kookboeken uit en maakt ze haar favoriete recepten. Vandaag: een heerlijk gezonde smoothie uit Tara Stiles’ Powerfood, Yoga en Meditatie.

Ik tik dit stukje terwijl ik op een camping zit in Frankrijk. Even relaxen, loskomen van de wereld en tijd voor mezelf. Man en kind zijn in Nederland. Samen met 5 andere vrouwen verblijven we een week in een boerderij zonder internet, maar met heel veel boeken. Ik bracht Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles mee. Tara heeft mij 3 jaar geleden aan de yoga (check haar YouTube-kanaal) gekregen en ik vind haar echt te gek. Ze geeft in dit boek tips hoe je kunt voelen waar jouw lichaam behoefte aan heeft.

Zo kun je zelf kiezen welke gezonde levensstijl bij je past. Ik ben vooral fan van de schema’s die ze in het laatste hoofdstuk deelt. Zo heeft ze een plan uitgeschreven van 7 dagen met meditatie, yoga en recepten. Je kunt dit schema gebruiken om kalm, sterk en verbonden te worden.

Voor het verblijf op de idyllische boerderij zat ik een behoorlijke poos in de auto. Om niet overgeleverd te zijn aan de vette snacks op de benzinestations, maakte ik onderstaande smoothie uit Tara’s boek.

Voor 2 personen
1 handvol spinazie
1 handvol boerenkool (die kan je vinden in het diepvriesvak van je supermarkt)
1 bevroren banaan
1 avocado
480 ml amandelmelk

Hoe?
In de blender ermee, schenk het in een glazen pot et voilà, je hebt een vloeibare lunch.

Healthy note: Deze smoothie bevat alle vitamines van groene bladgroenten, plus kalium van de banaan en het gezonde vet van de avocado.

Lees ook het vorige recept dat Hanneke maakte uit Rachel Khoo’s kookschrift.