Dit is waarom Bakuchiol beter is voor de huid dan Retinol

Afgelopen week hadden wij een hele interessante, mooie meeting met Debbie van Weelden, de oprichter van Loïs Lee. Haar missie? #nomoremeuk in skincare. Loïs Lee is geen huidverzorging maar pure skinfood om de huid op een holistische manier in optimale conditie te brengen en te houden. In de aanloop naar haar eerste lustrum presenteert hét Nederlandse skincare merk (mogen we trots op zijn!): het Moon Magic Serum. Een nachtserum met Bakuchiol, een alternatief voor het nogal agressieve Retinol.

Retinol
Wait what? Wat is Retinol en waarom zou je het gebruiken als het zo agressief is. Retinol is een vitamine A-zuur dat de verouderde huid kan verjongen. Vitamine A-zuur is eigenlijk het enige ingrediënt waarvan onomstotelijk bewezen is dat het huidverjongend kan werken. En een strakkere, stralende en gladde huid wil iedereen wel. Retinol wordt dan ook in veel skincare producten toegevoegd maar de werkzaamheid in cosmetica producten is nihil. Dit komt omdat Retinol erg instabiel is (kan slecht tegen licht en zuurstof) en irritatie veroorzaakt. Er wordt dus maar een klein percentage werkzame stof toegevoegd omdat het voor veel merken niet wenselijk is dat mensen gaan klagen over irritatie.

Vitamine A-zuur op recept
Vitamine A-zuur kun je ook in een tube bij de apotheek ophalen. Wij hebben dit wel eens geprobeerd want tja, die gladde huid zonder rimpels klinkt zeer aantrekkelijk. Wanneer je vitamine A-zuur in een hoge concentratie (tretinoïne) gebruikt wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Het verbetert zichtbaar de huidstructuur en het kan zelfs de levensduur van fibroblasten verlengen. Klinkt mooi maar bezint eer ge aan dit middeltje begint: voorzichtigheid is geboden. De huid wordt rood, kan vervellen en als je Vitamine A-zuur in de zon gebruikt krijg je permanente vlekken. Wanneer je kiest voor vitamine A-zuur op recept is het verstandig om een specialist te raadplegen.

Bakuchiol
Oké, nu komt het meest interessante: Bakuchiol is een plantaardig huidverzorgings-ingrediënt met dezelfde effecten als Retinol maar zónder bijwerkingen. Bakuchiol wordt verkregen uit bladeren en zaden van de Psoralea corylifolia-plant, het vermindert rimpels, oneffenheden en het is tevens een krachtige antioxidant om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een wondermiddel! Door de verzachtige eigenschappen van Bakuchiol is het wondermiddel ook erg geschikt voor een gevoelige huid. Het is ontstekingsremmend en helpt op die manier tegen acne, maakt de huid gladder én vermindert verkleuringen door de zon.

Moon Magic Serum
Debbie van Loïs Lee heeft er lang op zitten broeden maar het is er: Moon Magic Serum van Loïs Lee. Goed werk heeft tijd en onderzoek nodig en het resultaat om de huid een krachtige boost te geven mag er dan ook zijn. Het serum doet zijn magische werking terwijl jij slaapt. Moon Magic Serum zit bomvol plantaardige actives die je huid helpen te herstellen van alle invloeden van de dag. Met natuurlijk: Bakuchiol in zijn puurste vorm. Even wat voordelen op een rij:

  • herstellend en regenererend
  • retinol-vrij
  • vermindert roodheid en onzuiverheden
  • met plantaardige vitamine A + C + E
  • helpt rimpels en fijne lijntjes verminderen
  • helpt de huid verstevigen

Je kunt Moon Magic Serum op verschillende manieren gebruiken maar het is de bedoeling dat je het gedurende de nacht gebruikt. Enkele druppels volstaan voor een schitterend resultaat. Wil je de huid laten wennen aan het serum? Dan kun je het Moon Magic Serum mengen met een paar druppeltjes Nourishing Beauty Oil. Wij zijn overstag, al is het maar om de magische naam en het design van het flesje. Nee geen gelul: dit werkt!

bakuchiol

Het Moon Magic Serum is vekrijgbaar voor €110 op de website van Loïs Lee