Dit doet alcohol met je huid, en deze herstelt zich niet een, twee, drie…

We hebben flink wat wijn op de planning staan met de Fashion Week, verjaardagen en andere festiviteiten in het vooruitzicht. Al drinken we liever niet teveel, want dat zie je de volgende dag. Een droge huid, pukkels en grauwe teint zijn het gevolg van meerdere glazen wijn en daar kun je weinig tegen doen. Alcohol is niet oké voor je huid…

Sterker nog: als we de dermatoloog Dr. Lancer – die van Kim Kardashian – moeten geloven, duurt het even voordat de huid zich weer helemaal herstelt. “Het kan wel twee tot vier weken duren voordat je huid weer de oude is”, vertelt hij aan de Telegraaf. Hij zegt: “Het werkt hetzelfde als bij de pil, dat duurt toch ook minimaal drie tot zes maanden voordat de hormoonhouding weer in balans is? Dus veel suikers, alcohol en vetten – ook hangover food – zijn slecht voor de huid. Net als de shoarma en pizza die je ’s nachts naar binnen werkt. Het kost namelijk minimaal dertig dagen voordat de huid zich weer herstelt.”

Dertig dagen?! Dat is een maand… Maar je drinkt toch wel meerdere glazen wijn per maand? Dat betekent dus dat je huid constant aan het herstellen is, of niet? Met als gevolg: nooit meer wijn! “Dat niet” zegt Lancer. “Het betekent wel dat je het bij dat één glas moet laten, dus drie glazen wijn is not done.”

Lees ook: Van stress krijg je dus rimpels.