Diptyque’s L’Eau Papier is een geur die uitlokt tot zelfexpressie

Waarom zijn we zo gek op parfum? Een fijne geur herinnert je de hele dag subtiel aan je zelfliefde, zelfexpressie en kracht. Het is een manier om jezelf uit te drukken zonder woorden. Je kiest jouw favoriete geur intuïtief, op gevoel. L’Eau Papier van Diptyque is een blanco canvas waar je zelf invulling aan mag geven.

Diptyque is een artistiek parfumhuis en opgericht door drie kunstkenners. Kunst is een rode draad voor alle nieuwe lanceringen, dit zie je bijvoorbeeld terug aan de unieke flacons met verfijnde illustraties op de etiketten. Om deze te creëren werkt het parfumhuis samen met kunstenaars.

L’Eau Papier

Voor L’Eau Papier brengt Diptyque een ode aan het blanco canvas waardoor je wordt uitgedaagd om steeds weer opnieuw te creëren en in te vullen. Volg je gevoel, je intuïtie.

l eau papier

Parfumeur Fabrice Pellegrin startte met geroosterde sesamzaadjes als eerste ingrediënt, gekozen om de nieuwe geur van inkt op te roepen en een delicate touch toe te voegen. Door musky noten wordt het sensuele aspect versterkt, en bloemige mimosa brengt zachte, poederachtige eigenschappen. Het unieke karakter van de graan- en inktnoten, vermengd met de zoetheid van witte musk, creëert zo de geur van papier en resulteert in een subtiel en gevoelig parfum.

diptyque

Om de lancering van deze bijzondere geur te vieren, waren wij bij een Japanse Sumi-e workshop waarbij je met Oost Indische Inkt met verschillende technieken invulling geeft aan blanco pagina’s. Onder begeleiding van Anna Wijnands gingen we even uit ons hoofd, en gaven we op een creatieve manier invulling aan hersenspinsels. Elke dag is immers weer een nieuwe waar we steeds weer opnieuw invulling mogen geven. Je koopt L’Eau Papier bij Skins Cosmetics.

Sumi-e

De Japanse term sumi betekent zwarte inkt en e betekent schilderij. Het verwijst naar een kunstvorm waarin wordt geschilderd met zwarte inkt en met alle mogelijke tinten ervan, variërend van puur zwart tot de lichtst mogelijke schakering vermengd met water.

Met een penseel laat je je hand op een natuurlijke manier bewegen, ongedwongen, zonder intentie. Je denkt niet aan technieken of aan het eindresultaat, het doel is niet om een mooi schilderij te maken, het draait om meditatie, een vorm van zijn.

Zie hier de nieuwste lanceringen van Skins!