Diane Dupont de Comte ziet samenwerken met haar man Charles als het grootste geluk

Diane Dupont de Comte is nog maar 27 jaar en staat nu al aan het hoofd van het vermaarde Franse cosmeticahuis Pier Augé. En wel samen met haar man Charles. Voor Diane en Charles is het de eerste keer dat ze samenwerken en ze zijn van plan om Pier Augé naar een hoger niveau te tillen. Om dit voor elkaar te krijgen zien ze elkaar continu en gaat het ook tijdens het avondeten weleens over het werk. Of dat erg is? Niet volgens dit powerkoppel. Ze hebben een doel en dat ze dit samen mogen nastreven zien ze als puur geluk.

Op jonge leeftijd samen met je man een bedrijf overnemen, hoe regel je dat?

“De overname van Pier Augé was een kans! Tijdens mijn studie ben ik al ooit een haarverzorgingsmerk gestart, hiermee ben ik nét voor de COVID crisis gestopt . Ik zag geen toekomst in dit merk omdat ik het verkeerde business model had, althans, dat dacht ik zelf. Door de productie uit te besteden, werden de prijzen erg hoog. Daarom ging ik op zoek naar een productiebedrijf om een nieuw cosmeticamerk te starten samen met mijn man. Deze zoektocht bracht ons bij Piere Augé, een cosmeticamerk waarvan de volledige productie en research in Frankrijk plaatsvindt en in eigen beheer is. Alleen ging het niet goed met het merk, sterker nog: er waren financiële schulden door mismanagement. Wij besloten om het merk over te nemen en het nieuw leven in te blazen. Onze beste beslissing ever.

Samenwerken met je man

“Wij hebben extreem veel geluk dat we samenwerken. Keer op keer krijgen we de vraag hoe het is om vierentwintig uur per dag op elkaars lip te zitten, voor ons is het een blessing om meer tijd dan andere koppels met elkaar door te brengen. Het is alsof we samen twee levens hebben. De grootste uitdaging is toch wel om privé en werk gescheiden te houden. Goede communicatie en elkaar aanvullen zijn daarin belangrijk. We willen geen competitie tussen ons, we willen elkaar juist aanvullen met onze krachten. Dan moet je ook kunnen vertellen wat er niet goed gaat. Open en eerlijk alles delen, dat werkt het beste.”

Een goede sparringpartner moedigt je aan wanneer je even geen motivatie hebt, hoe zit dat bij jullie?

“We zijn een fantastisch duo Charles en ik, we proberen er altijd voor elkaar te zijn wanneer het nodig is. Samenwerken betekent dat je dezelfde ups en downs beleeft. Soms gaan we sky high en op andere momenten zijn we gestrest. We voelen elkaar hierin feilloos aan en proberen elkaar aan te vullen. Wanneer ik down ben, probeert Charles me op te beuren en vice versa. Charles is mijn dagelijkse portie motivatie en inspiratie.”

Gesprekken tijdens het avondeten

“We zijn hetzelfde koppel maar de gesprekken tijdens het avondeten zijn wel veranderd. Werk is een groot onderdeel van onze discussies en dat is oké. We starten veel projecten met een goed diner en een glas wijn.”

Dezelfde ambities en dromen

“We willen een van de leiders in de internationale cosmetica-industrie worden en Piere Augé naar een hoger niveau tillen doormiddel van creativiteit. Het product is fantastisch en wij hopen dat dit ervoor zorgt dat mensen loyaal blijven aan het merk en het doorgeven aan de volgende generatie.”

aeternum

Kijk op de website van Piere Augé voor alle wondermooie producten!

 

Lees ook: interview met dé hartintelligentie expert van Nederland Tess Keijzer