Deze skincare routine vermindert fijne lijntjes en rimpels

Hoe ouder we worden, hoe meer fijne lijntjes en rimpels er zichtbaar worden. En echt, daar is niks mis mee! Aan de andere kant is het ook niet erg als je wél op zoek gaat naar manieren om de tand des tijds te keren. Wij geloven dat collageen voor blijvende, zichtbare verandering kan zorgen. Collageen haal je uit voeding (hallo vlees of sterk getrokken bouillon) supplementen of externe verzorgingsproducten. Een complete verzorging komt van binnen en van buitenuit. Gezond eten, sporten, uit de zon blijven en niet roken zijn belangrijk. Daarnaast kun je je huid extra liefde geven uit een potje. Een van de dingen die ik in mijn oren knoopte, is dat retinol huidveroudering vermindert.

Het krachtige ingrediënt retinol helpt tegen rimpels, fijne lijntjes, oneffenheden en laat de huid gewoonweg stralen. De algehele huidstructuur verbetert door retinol. Maar wat is het eigenlijk?

Even over Retinol

Retinol wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor producten die vitamine A bevatten waarmee je het huidvernieuwingsproces versnelt. Op jonge leeftijd vernieuwt de huid zich rap maar wanneer je de dertig passeert duurt dit proces langer. Dit zorgt voor een doffere huid met meer oneffenheden en lijntjes. Niet gevreesd want tadaa: retinol does the trick. Retinol stimuleert de celdeling en de productie van collageen en elastine. Ook remt het de afbraak van collageen en elastine. Daar knapt de huid van op! Er zijn tegenwoordig verschillende merken die retinol in producten gebruiken en een van die eerste merken is Obagi.

Hoe gebruik je retinol in je skincare routine?

Retinol is een enorm krachtig ingrediënt en daarom is het verstandig om wat informatie in te winnen voordat je lukraak begint met smeren. Probeer daarom altijd eerst een klein beetje voordat je rijkelijk gaat smeren. Gebruik retinol het liefst in de avond na het reinigen van de huid. Hoe vaak je moet smeren hangt van het product af. Sommige retinol producten mag je elke avond aanbrengen terwijl andere een of twee keer per week gesmeerd moeten worden. Het is niet verstandig om retinol overdag aan te brengen omdat het product de huid gevoeliger maakt voor zonlicht. Doe je dit toch? Gebruik dan een stevige sunblocker. 

Retinoïden

Retinoïden zijn het meest gebruikte bestanddeel om fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Vrij verkrijgbare vormen van vitamine A worden in het lichaam omgezet; in tegenstelling tot retinol dat een tweeledig oxidatieproces doormaakt, wordt retinaldehyde door de huid direct omgezet in retinolzuur. Retinaldehyde heeft aangetoond dat het een zichtbaar stevigere en meer elastische geeft, terwijl fijne lijntjes en rimpels minder opvallen. Eerder had ik het al over Obagi, een medisch skincare merk met meer dan dertig jaar ervaring in wetenschap en innovatie. Een van mijn favorieten producten is de door Dr. Suzan Obagi ontwikkelde crème. Suzan wordt wereldwijd gezien als een van de meest gerespecteerde cosmetische chirurgen en dermatologen. SUZANOBAGIMD Retivance® Skin Rejuvenating Complex maakt gebruik van retinadehyde, een bestanddeel dat goed verdragen worden, ook door de gevoelige of kwetsbare huid.

De overige bestanddelen, waaronder peptiden en antioxidanten, werken samen om het resultaat te versterken en bescherming te bieden tegen vrije radicalen, terwijl kamille-extract de huid kalmeert.

Drink jij te weinig water? Oei! Dat is slecht voor de huid