Deze onverwachte dingen zijn slecht voor je libido

Heb jij niet zo vaak zin in seks? Of nog erger: jij wel maar hij niet? Dat heeft te maken met een laag libido, ook wel: een verminderde seksdrive. De simpelste dingen kunnen ervoor zorgen dat je er niet aan moet denken om van bil te gaan. Bij vrouwen verdwijnt opwinding als sneeuw voor de zon als ze een naar luchtje ruiken. En dat is slechts één van de dingen die op de libido killing list staat.

1. Oesters
HUH? Slurp je die glibberige dingen al die tijd voor niks naar binnen? Neuh hoor. De zilte smaak is to die for maar verwacht niet dat je er hitsig van wordt want een afrodisiaca zijn oesters zeker niet. De sfeer als je oesters eet is vaak wél intiem en ontspannen.

2. Seksspeeltjes
Seksspeeltjes. De een kan er geen genoeg van krijgen, de ander moet er niks van hebben. Dat laatste is overigens wel beter voor je relatie, want een stuk plastic is toch anders dan je lief. Dankzij alle chemicaliën in seksspeeltjes – denk: weekmakers – is het zelfs slecht om regelmatig met zo’n ding aan de slag te gaan. De weekmakers rommelen met je hormonen en het testosteron, hierdoor snap je wel wat er met je libido gebeurt. Overigens zijn er ook genoeg seksspeeltjes zonder weekmakers of andere rommel te koop.

3. Kassabonnen
Waarschijnlijk denk je nu: als je te veel geld uitgeeft heb je stress. En door stress krijg je minder zin. Niet dus. Het ding met kassabonnen is namelijk stukken ingewikkelder en raar. Een studie in Fertility and Sterility heeft aangetoond dat 40% van de kassabonnen is gecoat met de hormoon verstorende chemicaliën: Bisphenol A. Dit is weer gelinkt aan een verminderde seksdrive. Dus stop met shoppen!

4. Corn Flakes
Stop met het eten van Corn Flakes! Better be safe than sorry… want John Harvey Kellogg, de bedenker van Corn Flakes, was een vurige voorstander van geheelonthouding. Dus wat deed hij? Hij bedacht een ontbijt waarvan je libido enorm daalt. Wat een loenatik!

5. Slaaptekort
Ben jij wel een té moe voor een flinke vrijpartij? Dan kom je slaap tekort. Studies hebben aangetoond dat te weinig slaap je hormoonproductie in de war brengt, dit heeft invloed op je libido. Maar dat wisten we eigenlijk al…

Niet leuk! Een flinke vrijpartij veroorzaakt puistjes.