Deze natuurlijke lipgloss met cranberry en kokos is ideaal tegen droge lippen

Veel vrouwen die last hebben van een gevoelige huid zijn extra voorzichtig met het uitproberen van (nieuwe) beauty producten. Je weet immers nooit hoe je huid op een product reageert. Zelfs niet als het product ‘dermatologisch’ is getest – hier spreekt een ervaringsdeskundige. Het gevolg? Een huid waar je alles behalve blij van wordt en een lege portemonnee waar je ook niet bepaald vrolijk van wordt. Tja, wat doe je dan? Dan probeer je je eigen beauty producten te maken.

Lees ook: 3 boosdoeners in cosmetica die je beter kunt vermijden

Want, naast een gevoelige huid heb ik ook gevoelige lippen. Mijn lippen kunnen lang niet alle soorten lip cosmetica verdragen en drogen dan ook snel uit. Erg pijnlijk en niet bepaald een mooi gezicht – al zeg ik het zelf. Gelukkig kun je ook heel gemakkelijk je eigen lipgloss maken. Eentje met natuurlijke ingrediënten, een lekker smaakje en een prachtige kleur wel te verstaan.

Deze cranberry kokos lipgloss bestaat uit kokosolie, shea boter, cranberry poeder en rode bieten poeder. Al deze producten kun je bij een (bio)logische supermarkt kopen of online bestellen. Voordat je de lipgloss kunt gebruiken, moet je ‘m eerst goed laten afkoelen. Dit is belangrijk, want zodra de gloss is afgekoeld, zullen de kokosolie en shea boter gaan stollen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat kokosolie en shea boter bij lichaamstemperatuur smelten en in de huid zullen absorberen. Daarnaast kun je, voor een balsem-achtige textuur, bijenwas aan het mengsel toevoegen. Tip: je kunt de gloss eventueel ook op je wangen smeren voor een natuurlijke blush.

Wat heb je nodig?
1. 2 eetlepels kokosolie
2. 1 tot 2 eetlepels shea boter
3. 1 eetlepel cranberry poeder
4. Halve theelepel rode bieten poeder
5. Halve theelepel bijenwas (optioneel)

Zo maak je het!
Smelt de kokosolie in een kleine steelpan en voeg de cranberry en rode bietenpoeder toe. Zet vervolgens het vuur uit en laat het mengsel voor dertig tot zestig minuten op het fornuis afkoelen, zodat de olie goed in de poeders kan trekken. Wanneer je bijenwas gebruikt, laat je eerst de kokosolie goed smelten en voeg je daarna de bijenwas en de poeders toe. Als het mengsel afgekoeld, maar nog wel warm is, zeef je het mengsel en vang je het gezeefde goedje met een schaaltje op. Vervolgens roer je de shea boter door het gezeefde mengsel en laat je het afkoelen tot het écht koud is. Let erop dat je af en toe wel even door het mengsel roert, zodat de kleurdeeltjes niet naar de bodem zakken. Zodra het goedje helemaal gestold is, kun je het zachtjes met een lepel tot een licht en romig mengsel slaan en in een potje stoppen. Omdat deze lipgloss een natuurlijk product is, kun je het slechts 3 maanden bewaren. Gelukkig is het super easy en cheap om te maken, dus ik voorspel dat jij er een nieuwe hobby bij hebt!

Lees ook: Droge lippen? Move over lippenbalsem, dít doe je eraan!