Deze edelsteen stimuleert vruchtbaarheid bij vrouwen

Edelstenen en kristallen; ze hebben een moment. Het lijkt alsof we massaal op zoek zijn naar zingeving en spirituele tools om lichaam en geest te ondersteunen. Waar de een er heilig van overtuigd is dat edelstenen werken, is de ander sceptisch. Logisch want de krachten van edelstenen zijn niet te verklaren. Neem nou de maansteen: deze zachte, vrouwelijke steen stimuleert vruchtbaarheid en heeft een sterke band met vrouwelijke energie waardoor hormonen weer in balans komen.

Alles bestaat uit energie: onze omgeving, mensen om ons heen, gedachten en emoties. Dit alles heeft een bepaalde trillingsfrequentie. Ook edelstenen zijn energie en hebben een bepaalde frequentie. Het menselijk energieveld (aura) bestaat uit zeven chakra’s die de energie verdelen over het lichaam. Chakra’s hebben alle zeven een verschillende kleur en eigenschappen. Door stress, ziekte of trauma’s is het mogelijk dat chakra’s verstoord worden waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Edelstenen kunnen doormiddel van hun energie de chakras weer in balans brengen zodat heling mogelijk is. Edelstenen vervangen absoluut geen dokter maar de ondersteunen je lichaam en geest.

Maansteen voor vruchtbaarheid
Vrouwen die zwanger willen worden, weten dat dit niet altijd vanzelf gaat. Bij de een is het meteen raak terwijl het bij een ander maar niet wil lukken. De eerste stap die je dan zet is uiteraard naar de gynaecoloog. Naast de reguliere medische zorg en kennis kan het fijn zijn om de vruchtbaarheid op andere manieren te stimuleren. Dit kan doormiddel van voeding (een hormoon dieet), yoga of met edelstenen. De maansteen helpt je met het balanceren van je hormonen. Net zoals de maan werkt de steen weerkaatsend, ons er aan herinnerend dat alles deel uitmaakt van een cyclus vol verandering. De maansteen heeft een voelbare connectie met vrouwelijke energie omdat de steen intuïtie en vruchtbaarheid stimuleert en emoties kalmeert.

Wat doet de steen voor je lichaam?
Voor vrouwen die zwanger zijn of nog willen worden, ondersteunt de maansteen het hele proces rondom de zwangerschap. Ook wanneer je veel last hebt van je menstruatie, kan deze steen verlichting geven. De steen heeft een ontgiftende werking, activeert de pijnappelklier en zorgt voor een juiste balans in het hormonale stelsel. Daarnaast bevordert de maansteen de spijsvertering en de voortplantingsorganen. De steen is verbonden met het tweede, het vierde en het zevende chakra.

Het placebo-effect
We kennen natuurlijk allemaal het placebo-effect. Wanneer je iets gelooft, dan werkt het vaak ook. Dit geldt ook voor de maansteen. Misschien vind je het grote onzin maar baat het niet, dan schaadt het niet. Een maansteen is dan ook een mooi cadeau voor vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken tijdens hectische periodes, voor een zwangerschap of gewoon om de intuïtie (en creativiteit!) te stimuleren. Hier koop je de maansteen in verschillende vormen, bijvoorbeeld als mooi sieraad!