Dé truc voor een minder droge huid in de winter

Voelt jouw huid ook zo droog aan in de winter? Kun jij niet lachen zonder de huid te voelen trekken? Dan is het slim om deze simpele truc toe te passen om jouw droge huid te verminderen. Want met enkel jouw natuurlijke oliën kom je er niet.

Iedere winter is het weer raak, de huid heeft flink wat te verduren. We hebben dan ook allerlei middelen om onze droge huid te bestrijden, toch blijft deze rood en geïrriteerd. Hoe dan? We wassen ons té vaak waardoor de natuurlijke zuurlaag verdwijnt. Dit is de beschermlaag op jouw huid die ze ook wel de water-vet-mantel noemen omdat deze uit huidvet en water bestaat. Je hebt deze laag nodig om jouw huid gehydrateert en soepel te houden. Bovendien beschermt deze zuurlaag de huid ook tegen negatieve invloeden van buitenaf zoals bacteriën. Na het douchen of het wassen van jouw gezicht, verdwijnt ook deze laag. Zeker als je veel producten gebruikt die de zuurgraad aantasten. Niks gebruiken is vaak het allerbeste.

DIY: detox gezichtsmasker en bodyscrub met grapefruit

Minder met jezelf wassen
Het is niet nodig om jezelf of je gezicht meerdere malen per dag te wassen. Uiteraard wil je ’s avonds jouw make-up verwijderen, maar sla dan het ochtendritueel bij de wastafel over. En ga je sporten? Douche dan ná het sporten in plaatst van voor en na de work-out. Check ook wat voor een beauty-producten jij gebruikt, exfoliërende en producten op gel basis zijn minder geschikt in de winter. Gebruik vettige producten op crème basis of de kokosolie uit het keukenkastje! Maar vooral het eenmaal dagelijks reinigen van jouw huid is de truc!

DIY: 3x kokosmelk beautyproducten