Beauty-expert Amanda Rijff over het belang van innerlijke schoonheid

Amanda Rijff is een prachtige vrouw die als beauty-expert, make-up artist, voedingsdeskundige én schrijfster ook andere vrouwen mooier maakt. Van binnen en van buiten. Want hoe cliché het ook klinkt: echte schoonheid zit van binnen. Met haar nieuwe boek ‘Innerlijke Schoonheid’ wil ze vrouwen inspireren en stimuleren om de beste versie van zichzelf te zijn en te laten zien. Met behulp van experts neemt ze je mee aan de hand van verdiepende verhalen, tips & tricks en mooie beelden. Waar ze in haar vorige boek ‘Flawless’ deelde hoe je ervoor zorgt dat visagie bij je past, draait het nu om zelfliefde en selfcare.

Wat betekent innerlijke schoonheid voor jou?

“Innerlijke schoonheid is op verschillende manieren te benaderen. Voor mij betekent innerlijke schoonheid dat je in balans bent. In de grootste zin van het woord. Zowel op innerlijk als op uiterlijk gebied waarbij het mentale aspect, voeding, sport, lief zijn voor jezelf, fabuleuze huidverzorging en make-up onderdeel zijn van de schoonheidscirkel.”

Hoe is het boek tot stand gekomen

“Tijdens de zoektocht naar innerlijke balans kwam ik tot zoveel nieuwe inzichten dat er een positieve shift ontstond in mijn welzijn. Ik wilde mijn nieuw verworven kennis, aangevuld met de kennis van vooraanstaande experts en pioniers binnen hun vakgebied bundelen. Met dit boek wil ik graag de tools aanreiken om een 360 graden aan welzijn te kunnen bewerkstelligen.”

Op deze momenten straal jij het meest

“Ik straal het meest wanneer ik in mijn element ben en wanneer ik dichtbij mezelf sta. Het goed in mijn vel zitten is direct te herleiden naar alle tips en adviezen die in mijn nieuwe boek ‘Innerlijke Schoonheid’ beschreven staan. I practice what I preach.”

Wat zijn jouw selfcare rituelen

“Heb je even? Er zijn best een aantal rituelen die ik inmiddels eigen heb gemaakt. Het fijne is dat ik ze niet allemaal tegelijk toepas maar, probeer te filteren wat ik wanneer nodig denk te hebben.
Steevast zijn mijn dagelijkse glazen gekookt water met citroen en gember. Een echte wake-up call en inner cleanser en zichtbaar op je huid.”

Wat hoop je vrouwen mee te geven

“Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om 360 graden aan welzijn te bewerkstelligen. Ik hoop vrouwen, en ook mannen, mee te geven dat je met laagdrempelige stappen al heel ver kunt komen. Het belangrijkste is dat je regelmatig bij jezelf incheckt om de innerlijke balans op te maken en dat je weet hoe je jou balans kunt vinden, vasthouden of bijsturen.”

innerlijke schoonheid

Je koopt het boek Innerlijke Schoonheid hier

Foto credits: Annebel Eppinga