Bastiaan Woudt X Marie-Stella-Maris

Vandaag is het wereldwaterdag, een moment om stil te staan bij een veranderend klimaat waardoor droogte, overstromingen en watertekorten steeds vaker voorkomen. Water is een basisbehoefte, de mens bestaat zelf voor een groot deel uit water, kortom: we kunnen niet zonder. In de Westerse wereld is dit tot op heden geen probleem maar in een groot deel van de wereld is schoon drinkwater niet vanzelfsprekend.

Daarom heeft de Marie-Stella-Maris Foundation als doel: het aantal mensen met toegang tot schoon drinkwater wereldwijd te vergroten. Dit doen ze door projecten te steunen die zich focussen op water, sanitatie en hygiëne. Een perfecte match als je het mij vraagt aangezien ze drinkwater én verzorgingsproducten verkopen. Van iedere fles water wordt vijf cent aan de foundation gedoneerd en bij een beauty product is dit zelfs een euro. Met dit geld heeft de Marie-Stella-Maris Foundation inmiddels al 11 projecten ondersteund, die in totaal meer dan 26.000 mensen helpen aan toegang tot schoon drinkwater. Mooi, waardevol werk want water is leven. Water is kunst! Marie-Stella-Maris is het meest creatieve sociale merk dat ik ken en sinds 2014 werken ze samen met kunstfotografen om meer aandacht te vragen voor de sociale missie: meer drinkwater voor iedereen.

Bastiaan Woudt X Marie-Stella-Maris
Bastiaan Woudt is een Nederlandse fotograaf die nog maar vijf jaar geleden begon met fotograferen. Inmiddels is hij bekend en heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld. In oktober 2017 reisde Bastiaan met Marie-Stella-Maris naar Mukono in Oeganda om één van de drinkwater projecten te bezoeken. Met het thema water in zijn hoofd, fotografeerde Bastiaan de mooiste adembenemende beelden. De foto’s zijn te koop en gebundeld in een uniek boek. Dit boek is vanaf vandaag te koop bij Marie-Stella-Maris en het werk van Bastiaan Woudt kun je bewonderen bij de Kahmann galerie in Amsterdam.

5. Mukono