Aan alle (nog) niet yogi’s: dit is hoe yoga mijn leven veranderde

Nadat ik mijn zoon op de wereld had gezet, voelde ik me alles behalve een lekker wijf. Door rond gierende hormonen maakte ik het mijn vriend behoorlijk moeilijk. Ik miste mijn oude stadse-vrijheid-blijheidleven en voelde mij, door de baby, aan huis gekluisterd. En dat huis was ook al niet je van het. Kortom: ik vond mezelf énórm zielig en mijn leven had weleens een mooiere kleur gehad.

Een vriendin hoorde mijn geklaag en raadde me aan eens langs te komen bij haar. Zij had namelijk net een opleiding voor yogadocent afgerond en kon mij helpen. Heus. Mijn ervaring met yoga beperkte zich tot enkele bikram-yoga-zweetpogingen en voor de rest vond ik alle lessen die ik ooit geprobeerd had super saai. Ik wilde altijd actie en ik vooelde mij meer een bootcamp kinda girl.

Anyway, ik startte bij Neel (mijn vriendin) en volgde trouw haar lessen. Om naar mijn persoonlijke situatie te kijken heb ik een traject voor yogatherapie gevolgd. Hierbij adviseert Neel je één op één. Naast yogahoudingen deelt ze lifestyle advies die op dat moment bij jouw situatie passen. Nu zijn we drie jaar verder en is mijn leven aanzienlijk veranderd. Yoga is onderdeel van mijn leven geworden en ik kan niet meer zonder. Na een les voel ik direct verschil. De energie stroomt dan door mijn lichaam. Ik heb een helderder hoofd en bedenk de beste ideeën. Of ik kom met goede inzichten over mezelf en het leven.

Tot opluchting van het thuisfront is mijn stemming veel gelijkmatiger. Er is nog steeds werk aan de winkel (en dat blijft waarschijnlijk mijn hele leven doorgaan), maar ik vind het nu fijn om met mezelf aan de slag te zijn gegaan.

Tot zover mijn lofzang, tijd voor actie (want die blijft er altijd in)! Dit zijn mijn favoriete adressen:

Balanzs
Ik heb hier de allerallerallerbeste Vinyasa Flow les ooit gevolgd. Met veel (verschillende) lessen op het rooster kun je allen kanten op. Ruimopgezette kleedkamers en je hoeft niet te reserveren voor een les.

Yogabee
Yoga in een verbouwde boerenschuur op de camping dichtbij de zee. Bijzonder!

Delight Yoga
Verschillende lessen de hele dag door. Altijd een professionele docent. Niet gek dat deze sfeervolle studio (met lekkere thee en lieve gastvrouwen!) zo populair is.

Studio Take Five
In deze studio staan bij de lessen van Neel en Jai de 5 elementen centraal. Anders dan anders. Kan iets los maken bij je.. Persoonlijke aandacht en sfeer.

Pop-up Yoga Haarlem
Hele fijne, lichte ruimte. En een sympathieke eigenares. Je hoeft je niet in te schrijven en ze bieden een erg aantrekkelijk maandtarief.

Lees ook: Kijk, dat is nou handig: deze yogamat rolt zich vanzelf op.

Foto via