10x nazomerse producten voor huid, haar en de innerlijke mens

Bofkonten wij even met deze Indian Summer. Nog kort genieten van die heerlijke nazomerse dagen en laatste zonnestralen, voordat de herfst(look) écht om de hoek komt kijken. Na een lange zomer vol zon, zee en strand is het tijd om je huid en haar wat extra liefde te geven. Daarom: een knetterlange lijst aan nazomerse producten. Want eerlijk is eerlijk, relaxen was leuk voor jou, maar je huid en haar hebben fiks veel overuren gemaakt. Tijd voor een partij TLC!

1. Little Urchin getinte zonnebrand

Om meteen met de deur in huis te vallen: die twee, drie of wie weet zelfs nog meer bruinteinten op je toet erbij, zijn van korte duur. Ook tijdens de koudere maanden er fresh en glowy uitzien? Dan is dit er één in de categorie musthave nazomerse producten. Geef je huid een subtiel sunkissed kleurtje én zonbescherming. Uh ja, dat laatste heb je 365 dagen per jaar nodig. En dat puur biologisch (want o.a. van groene thee-, komkommer- en rozenbottelextracten), natuurlijk, met zinkoxide, koraalvriendelijk, babyvriendelijk (vanaf 6 maanden en ouder), SPF30 met UVA/UVB-bescherming. Geen dank!

2. emerginC zonnebrand

Blijf smeren lieve mensen, blijf smeren. Ook al wordt de zon een tandje milder van kracht, bescherming blijft cruciaal om huidveroudering en andere schade aan le skin te voorkomen. Incoming: emerginC zonnebrand. Smeert lekker, geen witte waas en niet vet vettig, dus een absolute meenemer voor deze Indian Summer-dagen of als je lekker gaat overherfsten (een nieuwe voor in de Dikke Van Dale) of – winteren. Bonuspunten scoort ‘ie door de afwezigheid van chemische nonsense en de toevoeging van antioxidanten die je huid ook nog eens verbeteren.

3. Aesop protective lip balm

Net voor de lente hebben we deze ontdekt (just in time) en nu altijd op zak: de natuurlijke Aesop lippenbalsem. Goed idee om bij de hand te hebben, heel het jaar door en in het bijzonder zo aan ‘t einde van de zomer, want het ‘droge lippen’-seizoen is aan. Geef je lippen de verzorging die ze nodig hebben en geef ze net dat beetje extra sparkle zonder sticky te worden.

4. Ere Perez groene thee oil control papier

We tekenen voor een gezonde glow, maar niet voor een vettige glans. Daarom ook op ‘t lijstje nazomerse producten deze groene oil control-papiertjes van Ere Perez. Ze verwijderen overtollige olie zonder je make-up te verpesten. Waar het van is gemaakt? Henneppulp en groene thee. Die laatste kalmeert je huid, in het bijzonder handig als ‘ie veel zon heeft gezien. De perfecte lifesaver voor als je een lange dag op pad bent en een snelle touch-up wilt doen.

5. Sans [ceuticals] luxurious hair + scalp olie

Vraag je ons om nazomerse producten, dan is dit er nog zo eentje. Niet alleen handig voor in / na de zomer, maar het hele jaar rond en dan ook nog eens natuurlijk en met oog voor duurzaamheid. Ondanks dat je haar in de zomer extra hard groeit (yeah!), heeft het ook heel wat te verduren: zon, zee, zout. Deze olie van Sans [ceuticals] is precies dat plus een beetje extra wat je lokken nodig hebben. Masseer het in je haar en hoofdhuid voor een diepe voeding, en laat je haardos weer stralen alsof ze geen warme zomerdagen en lange strandsessies hebben moeten doorstaan. Hadden we je al laten weten dat dit knappe merk all the way from Nieuw-Zeeland komt, de plek waar ze de 2.000 zonuren aantikken? Als ze ergens weten wat jouw haar na veel zon nodig heeft…

6. Weleda aroma shower summer boost 

Je wilt de zomer vasthouden, zeg je? Of nog beter, nooit meer loslaten? Dat snappen we. Met de Weleda Aroma Shower Summer Boost lijkt het elke keer alsof je in een zomerse regenbui staat. Deze milde douchegel behoudt de natuurlijke vochtbalans van je huid en is een welkome boost van je dag door frisse (en fruitige) geuren van limoen, sinaasappel en kardemom. Van het type douchegel waar je huid en mind een gelukssprongetje van maken, want ook nog eens vegan en 100% natuurlijk.

7. Esse Pro-Sun D serum

We maken er geen geheim van dat Esse Skincare hier thuis een van dé topfavorieten is als het gaat om huidverzorging. Dus als we dan een lijstje over nazomerse producten maken, dan mag deze oppertopper natuurlijk niet ontbreken. De zomer is het moment om de batterij met veel vitamine D op te laden, want dit maakt ons lichaam zelf door zonlicht op onze huid aan. Om met de laatste sterke zonnestralen extra zoden aan de dijk te zetten, is daar het Pro-Sun D serum.

Een vernuftig door de zon geactiveerde serum met provitamine D (op basis van veel wetenschappelijke kennis), waarmee je je lichaam een handje helpt om extra(snel) vitamine D aan te maken. Provitamine D wordt door de zon namelijk in vitamine D omgezet. Pak zo’n vijf minuten zonder bescherming en met dit serum op zonnestralen, en jij zit de komende maanden met je vitamine D-reserve gebakken. Ook top trouwens als je nog naar een zonnige oord op vakantie gaat! (En anders onthouden voor volgend jaar).

8. Mothr Earth Proof

Zoals meer in dit rijtje nazomerse producten is ook dit merk jaarrond te gebruiken. Moeder Aarde weet wat goed voor je is, en dat laat Andrea van Reeken-Slee met haar skincare label Mothr Earth Proof zien. Verbinding met en de kracht van de natuur staan centraal. Kenmerkend voor haar lijn is de 4-stappenroutine die op de Japanse manier van huidverzorging is gebaseerd. Het dagelijkse ritueel? Reinigen, hydrateren, voeden en herstellen. Elk product barst van de pure, natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden en oliën, en geeft je huid per stap precies wat het nodig heeft. Van exfoliërende scrub tot Super Aqua-serum: elk product is uniseks, voor elk huidttype, maakt de jonge huid ontstekingsvrij en de oudere huid krijgt er een jeugdige glow van.

9. emerginC hydra-repair intensive topical infusion capsules

Power pills voor ’t huidje: niet om te slikken, wel om te smeren. Heb je met de switch van de seizoenen last van een droge huid? Of ben je net terug van vakantie en kan je uitgedroogde huidje wel wat extra liefde gebruiken? Dan komen deze capsules to the rescue. Elke capsule zit vol geconcentreerde actieve ingrediënten die je huid intens hydrateren en herstellen. Breng het ’s ochtends en / of ’s avonds aan, en je merkt dat je huidbehoefte daar wordt aangevuld waar ‘ie het meest nodig is. Naast dat de naam van deze goodie een mond vol is, zit het product zelf ook rammetjevol met goodness, want ceramiden, antioxidanten en plantaardige oliën. Natuurlijk, natuurlijk!

10. Plant-based bbq’en met Beyond Meat

Als hekkensluiter eentje die van een heel andere categorie is, maar alsnog heel goed in het rijtje met nazomerse producten valt. Want zeg je ‘zomer’ of ‘Indian Summer’, dan zeg je ‘BBQ’. Maar vergeet vooral de kolen niet in de herfst en laat staan de winter aan te steken. Want ja, dat wil je als je weet wat je er voor lekker nieuws op kunt gooien. Beyond Meat (plant-based) heeft begin van de zomer nog wat newness voor je uit de hoge hoed getoverd. Komt ‘ie: Beyond Steak, Beyond Smash en Beyond Burger Jalapeño. We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar nog beter vul jij je koelkast ermee. Want dan geniet je binnenkort van een heerlijke nazomerse BBQ. Of herfstige BBQ. Of, nou ja, wat je wilt. Aan taaaafel!

Photo credits: iStock (header), Ere Perez, Mothr Earth Proof en Beyond Meat