7 dingen die nooit in de droger mogen!

De droger is een uitkomst! Zeker voor beddengoed, de handdoeken enzovoorts. Dan hangt tenminste niet heel het huis vol was. Toch gaat het ook wel eens mis. Dan gooi je per ongeluk je frêle lingerie of badpak in het apparaat. Niet handig want je favoriete items kunnen daarna linea recta bij het vuil. Let dus beter op en stop de volgende items vooral niet! in de droger.

1. Badkleding
Badkleding is prima bestendigd tegen hitte op het strand, maar de hoge temperaturen van de droger zorgen ervoor dat de spandex eraan gaat. En aangezien badkleding voor een groot deel uit spandex bestaat kun je deze beter aan de lucht drogen.

2. Panty’s
– Logisch – zul je denken. Dit kwetsbare materiaal overleefd het bij mij niet eens in de wasmachine! Panty’s kun je maar beter helemaal niet dragen, het gaat namelijk altijd mis! Daar zit een kern van waarheid in. Toch zijn panty’s onmisbaar en in de droger nog kwetsbaarder dan ze normaal gesproken al zijn. Dus wil je niet dat ze ook nog eens krimpen? Hang ze dan lekker uit.

Modemissers op de werkvloer!

3. Rubber
Of je het nu hebt over de badmat met een rubberen antislip onderzijde of over sportschoenen. Rubber kan absoluut niet in de droger. Wat denk je wel? In de hitte zal rubber verkruimelen en – nog erger – het kan brand veroorzaken.

4. Versiersels
Alle items die voorzien zijn van sequin, kralen en andere opsmuk mogen niet in de droger. Niet alleen is het funest voor jouw schitterende kleding, het kan ook de droger beschadigen.

5. Beha’s
Jouw delicate lingerie is té fijn om in de droger te gooien. De elasticiteit en vorm verdwijnen waardoor de functie van de beha verloren gaat. Ophangen is ook geen goed plan, hierdoor rekt de beha eveneens uit. Het is beter om lingerie plat te drogen.

Wow! Dit lingeriemerk komt met items die nooit verslijten!

6. Tags waarop staat dat het item niet in de droger mag
Ze zitten er niet voor niets. Kaartjes in jouw kleding met daarop de uitgebreide wasvoorschriften. Dus wees alsjeblieft niet te lui of chaotisch en werp even een blik op dat ding. Kleding gaat dan veel langer mee en zijde, wollen of andere prachtitems blijven mooi.