5 slaapkamerplanten die je wil hebben voor een betere nachtrust

Niets zo fijn als ’s nachts flink wat uurtjes te maken om de volgende ochtend rise and shine de dag te kunnen beginnen. Plafonddienst midden in de nacht, ik denk dat niemand hier om staat te springen. Gelukkig is er onder andere dankzij bevindingen van NASA een beter inzicht verkregen in hoe we onze nachtrust naar the next level kunnen brengen door…slaapkamerplanten. Gezellig en ook nog eens een effectieve touch voor je (liefdes)nestje, ik zie een win-winsituatie

1. Klimop

Om maar meteen met mr. fresh air himself te beginnen. Klimop is de meest luchtzuiverende plant die je in je slaapkamer kan halen. En dit Instagramwaardige groens blijkt zelfs in een halve dag 78% van de luchtschimmels (iehhh) en allergenen uit de lucht te halen. Een plus voor mensen met astma én voor je nachtrust.

2. Boston varen

Nog zo’n luchtverbeterende slaapkamerplant die smerige chemicaliën en schimmelsoorten voor je uit de lucht filtert. De varen blijkt het best uit de strijd te komen voor het uitbannen van formaldyhyde. Wil niet te scheikundig worden, maar deze irriterende, verontreinigende stof is in ondermeer tapijt, vloeren en multiplex te vinden, en is niet heel gezond voor je.

3. Aloë vera

Aloë vera doet niet alleen dienst als verkoelende crème voor een glowy skin. Ook niet alleen als siroop om je darmflora in balans te krijgen. Neen. De aloë vera plant is ideaal om al die chemicaliën uit je slaapkamer te vernietigen. Het resultaat: frisse zuurstof. Krijgt ie bruine plekken? Dan weet je dat de plant hard moet werken om te zorgen dat je in een minder sterk vervuilde lucht je uurtjes slaap kan pakken. Oh en groene vingers heb je niet nodig om deze alleskunner in leven te houden, vind ik leuk.
Slaapkamerplant Aloë Vera
4. Graslelie

Ben je nou niet zo’n held(in) in het verzorgen van slaapkamerplanten, dan zou ik naast de aloë vera plant zeker ook de graslelie overwegen. Heeft weinig aandacht van je nodig, is super voor mensen met stofallergieën en zorgt ervoor dat er in je kamer na twee dagen 90% minder gifstoffen ronddwarrelen. Wat weer helpt ter verbetering van je slaap, bye bye slapeloosheid!

Slaapkamerplant Graslelie5. Areca palm

Houd je van een botanische stijl, dan heb je je match gevonden. Dit is namelijk één van de slaapkamerplanten die je helpt om tijdens je slaap makkelijker te kunnen ademen. Redelijk essentieel voor tijdens je nachtrust (*knipoog*). De areca palm zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid optimaal is en blijft. Dit is vooral prettig voor mensen die snel verkouden zijn.

Slaapkamerplant Areca palmP.s. Let er met deze zwoele lenteavonden op dat je kamer lekker cool blijft. Catch your zzzs, nighty night!