5 redenen waarom je vaker naar de sauna zou moeten gaan

In de wintermaanden is het gruwelijk koud. Dit voel je tot op het bot… niks helpt. Of toch? De sauna is HEERLIJK! Je kunt je helemaal ontspannen terwijl je lekker warm wordt en je hoofd leegmaakt.

Het zuivert je lichaam
Omdat je hartslag omhoog gaat verwijden je aderen, hierdoor stroomt het bloed makkelijker naar al je weefsels en organen. En omdat je zweet, worden ook al je afvalstoffen van binnen weggevoerd.

Het reinigt je huid
In de sauna zweet je flink, hierdoor weken dode huidcellen los en worden bacteriën weggespoeld. Omdat de poriën door de warmte open staan, kunnen ze ook makkelijker uit je lichaam verdwijnen. Daarnaast worden de bloedvaten wijder waardoor er meer bloed naar de huid wordt gepompt. Hierdoor herstellen kleine wondjes beter en krijg je een betere teint. Ook fijn: de celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd.

Het verminderd stress
Iedereen heeft tegenwoordig stress. We leven in een hoog tempo en nemen te weinig ‘pauzes’. Een sauna bezoek zorgt voor diepe ontspanning en je kunt problemen makkelijker loslaten. Omdat de doorbloeding verbetert, voel je je zowel geestelijk als lichamelijk stukken energieker. De warmte van de sauna zorgt er ook nog eens voor dat je lichaam endorfine aanmaakt, een stofje waar je vrolijk van wordt.

Het is goed voor je hart
Je hart gaat sneller kloppen, alsof je flink beweegt, dit is goed voor de conditie van het hart en ook je bloed wordt beter rondgepompt.

Het boost je immuunsysteem
Door de warmte maakt het lichaam meer witte bloedcellen aan waardoor je wordt beschermd tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Lees ook: de snack box wordt je nieuwe obsessie.