5 ondernemerstips van de Meisjes met Smaak

Een onderneming overnemen in crisistijd: ga er maar aan staan! Zusjes Annabel en Liselotte van Kuijk zijn niet vies van een uitdaging. In september 2020, middenin crisistijd, namen zij het bedrijf Meisjes met Smaak over – een bedrijf dat smaakconcepten uitwerkt en verzorgt op diverse evenementen. De nieuwe coronamaatregelen waren dan ook even een tegenslag, maar de zusjes laten zich niet uit het veld slaan en komen met nieuwe initiatieven om hun business running te houden. Met Enfait delen ze 5 tips over ondernemen (in crisistijd).

1. Gebruik je netwerk. Vertel tegen iedereen die het horen wil over je (nieuwe) onderneming. Je zult versteld staan van hoeveel mensen je kunnen en willen helpen.

2. Doen! Wees niet bang en ga er gewoon voor. Niet alles hoeft direct perfect te zijn. Je kunt nog niet alles weten, je vergaart je kennis door te doen.

3. Wees creatief en denk in mogelijkheden. Vraag jezelf af: wat kan er wel? Wij zijn met Meisjes met Smaak gestart en helaas kunnen we door de coronamaatregelen ons huidige werk niet uitvoeren. We werden gedwongen om naar oplossingen te zoeken om alsnog omzet te maken en brengen nu wekelijks de lekkerste borrelboxen bij mensen thuis, vol met de lekkernijen waar wij normaal gesproken mensen mee blij maken op evenementen.

4. Investeer in een goede samenwerking en werk met de juiste mensen. Bij Meisjes met Smaak is het personeel, naast de kwaliteit van onze concepten, het meest belangrijk. Onze Smaakmeisjes vormen samen met onze food & drinks ons product.

5. Concentreer je op je eigen onderneming. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant en natuurlijk is het altijd goed om te kijken wat je concurrenten doen, maar blijf je concentreren op je eigen bedrijf. Ga uit van je eigen kracht.

Lees ook: Vinobox voor de lekkerste wijnen thuis.