10 dingen waar je vaseline ook voor kunt gebruiken

Je hebt vast wel een potje vaseline thuis staan. Hartstikke handig om je droge huid mee te verzorgen, zeker tijdens deze koude dagen. Maar met dat potje vaseline kun je meer dan je denkt!

1. Geen haarverf op je huid
Smeer voordat jij je haar gaat verven een klein beetje vaseline langs je haargrens. Zo bescherm jij je huid tegen de ingrediënten van de haarverf en na afloop veeg je verfvlekken makkelijk van je huid.

2. Breng een nette manicure aan
Als je korte nagels hebt, is het soms best lastig om je nagels goed te lakken zonder dat er iets op je vingers terecht komt. Vaseline helpt ’n handje. Breng voor het lakken een laagje aan langs je nagels zodat je bij een uitschieter de nagellak er makkelijk kunt afvegen.

3. Geef je wimpers volume
Mascara op? Maar wil je je wimpers toch een beetje volume geven? Breng dan een beetje vaseline an op je wimpers. Va-va-voooom!

4. Breng je wenkbrauwen in model
Een beetje vaseline op je wenkbrauwen zorgt ervoor dat ze de hele dag netjes in vorm blijven.

5. Ruik de hele dag je parfum
Je ruikt een geur langer als hij is aangebracht op een vette huid. Breng daarom voor dat je je parfum opspuit een dun laagje vaseline aan. En je zult de hele dag lekker ruiken.

6. Maak leer weer glanzend
Zijn de neuzen van je leren schoenen dof geworden of heb je een lelijk plekje op je leren designertas? Met een beetje vaseline laat het weer glazen.

7. Vet je schaatsen er mee in
Nu ’t weer kouder begint te worden en we hopelijk dit jaar kunnen schaatsen. Is ’t goed om te weten dat je met een potje vaseline de ijzers van je schaatsen kunt invetten.

8. Gebruik vaseline als highlighter
Breng wat vaseline aan op het bovenste gedeelte van je jukbeenderen. Het geeft een mooie glans als je high lighter op is.

9. Scrub it
Drie eetlepels vaseline en twee eetlepels suiker of zout zijn de ingrediënten voor je eigen natuurlijkere scrub.

10. Voorkom een schrale neus
De kou zorgt niet alleen voor winterhanden, maar ook vaak voor een schrale neus door een verkoudheid. Smeer voor het slapen gaan een beetje vaseline bij je neus en dat zorgt ervoor dat je geen rode neus krijgt en schrale plekjes.