1 op de 5 Nederlanders neemt dikke collega niet serieus

Een grove twintig procent van de werkende Nederlanders stoort zich aan te dikke collega’s. Dit blijkt uit onderzoek van BoxBites naar eetgewoonten op het werk, er deden meer dan duizend Nederlanders mee. Op het werk wordt het gewoon niet zo gewaardeerd als je een ongezond leven leidt.

Vooral mannen vinden een dikke collega irritant en minder professioneel. Best vreemd want de Gezondheidsmonitor van CBS, RIVM en GGD laat zien dat mannen over het algemeen toch meer overgewicht hebben dan vrouwen. En dan lekker klagen over je collega’s… er zijn best wat té zware mensen in Nederland, om precies te zijn 49% procent van de volwassenen.

Ziekmelden en ongezond leven
Overgewicht wordt al snel geassocieerd met een ongezonde levensstijl en als je je dan ziek meldt wordt dat niet gewaardeerd. Vooral jonge mannen en vrouwen die fulltime werken storen zich aan ziekmelders. Een gezonde levensstijl is belangrijk en steeds meer mensen bemoeien zich ook met die van een ander. Je ziet het met roken, mensen melden terecht dat ze het niet eerlijk vinden dat ze ‘meeroken’ en hetzelfde aan de zorgverzekering betalen. Maar in hoeverre moet je je bemoeien met de levensstijl van een ander? Een vrij lastig onderwerp vinden wij. In ieder geval is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid.