3 tips voor heerlijke zomerse avonden in de tuin

De zomer in Nederland is kort, maar hét perfecte seizoen om optimaal gebruik te maken van je tuin. Het is een seizoen waarin je heerlijk buiten kunt zijn en kunt genieten van het mooie weer en gezellig uren kunt borrelen op lange zwoele zomerse avonden.

Enfait geeft drie tips voor zomerse avonden om niet te vergeten.

1. Appetijtelijke zomerse avonden

Wees creatief en culinair en organiseer een barbecue, een tapas avond of een high wine met vrienden en familie. Ook kun je een thema-avond organiseren, hoe leuk is het als je jouw tuin omtovert tot Griekse sferen? Of een Italiaans terras.

Kies een mooie plek uit in de tuin waar je kunt gaan zitten. Moet je nog eerst aan de slag om het zithoekje helemaal naar wens te maken met bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen? Ga dan eens op zoek naar een goedkope tuintafel met mooie bijpassende stoelen. Met accessoires kleed je de nieuwe zithoek dan mooi aan.

Nieuwe meubelen hoeven helemaal niet zo duur te zijn om het helemaal naar jouw wens te maken. Als je de zithoek hebt ingericht is het tijd om te zorgen voor een verrukkelijk diner.

zomerse avonden

Vraag aan je gasten of jij nog rekening moet houden met bepaalde dingen, bijvoorbeeld een allergie. Heb je ervoor gekozen om een barbecue te organiseren? Dan kun je hier verschillende boodschappen voor halen. Denk aan vlees, vis, gegrilde groentes, stokbrood met diverse dips en salades. Zo heb je gegarandeerd een geslaagde avond!

2. Wellness avond in de tuin

Dit is een perfecte avond om samen met je vriendinnen te spenderen. Lekker relaxen en bijkletsen. Heerlijk! Een avond zoals deze begint natuurlijk bij goed meubilair. Heb je loungemeubelen zoals een loungeset of een hangstoel? Dan lenen deze zich perfect voor een wellness avond! Mocht je dit nou niet hebben, dan kun je er voor kiezen om de bank van binnen naar buiten te verplaatsen of om aan een tuinset te gaan zitten.

Haal vervolgens wellness producten in huis zoals een maskertje, een scrub, oliën of do it your self rituelen. Kom tijdens deze avond tot rust met rustgevende muziek en een lekker kopje kamille thee. Maak deze avond helemaal compleet met een jacuzzi of een zwembadje gevuld met warm water.

3. Creëer een echte bioscooptuin

De laatste en misschien wel de leukste tip is het creëren van een bioscoop in je eigen tuin. Maar hoe gaat dit te werk? Eigenlijk is het antwoord op die vraag heel simpel. Eerst zorg je ervoor dat je een scherm hebt dat je buiten kan zetten en voor een aansluiting van dat scherm. Dit kan een computerscherm zijn, een tv scherm of een beamerscherm.

Een beamerscherm is het meest ideale, omdat je hier veel op kan zien. Daarnaast is het goed om te zorgen voor voldoende zitplekken. Dit hangt natuurlijk af van het aantal personen die komen. Denk aan tuinbankjes, stoelen, zitzakken en kussens. Mocht het buiten toch afkoelen naarmate de avond vordert, dan is het fijn om een plaid om te slaan. Wat nu nog mist is een lekker hapje, drankje en sfeervolle verlichting. Na dat je alles hebt klaar gezet kan jou filmavond echt beginnen!

Hopelijk heb je inspiratie genoeg voor zomerse avonden bij jou in de tuin! Wees vooral creatief en kies de dingen die je leuk vind om te organiseren.