Zo voorkom je een vochtig huis en verbeter je je gezondheid

Water is één van de natuurlijke elementen, de bron van het leven. Water symboliseert alles wat stroomt: emoties, gevoelens, ons onderbewustzijn, onze verbeelding en intuïtie. Water is een bron van liefde en geluk maar het kan ook problemen veroorzaken. Letterlijk en figuurlijk. Water heeft meer invloed op ons en op onze omgeving dan we denken.

Zowel positief als negatief. Want sta jij er wel eens bij stil dat je je niet goed kunt voelen in je eigen huis? Het gebeurt. Veel Nederlanders hebben gezondheidsklachten met name door te veel of juist te weinig vocht in huis. Ze ervaren klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn chronische verkoudheid en concentratiestoornissen. Het kan zelfs zijn dat je slecht slaapt door dit hele gedoe en daarom is er: GROHE Sense een betrouwbare watersensor die nooit slaapt. Deze sensor reageert op de aanwezigheid van water en vocht waar het niet hoort te zijn.
grohe Nooit meer een ongezonde luchtvochtigheid
Een lekkage, een verstopte afvoer of een barst in de waterleiding, EINDELIJK kom je erachter waardoor het bij jou thuis zo vochtig is. Het is een kwestie van regelmatig luchten en in sommige gevallen krijg je te maken met verborgen gebreken. Vocht is niet altijd zichtbaar en als je het ziet is het vaak al te laat. Schimmelvorming, gezondheidsklachten of zelfs overstromingen schudden je last minute wakker en zo ver hoeft het helemaal niet te komen. GROHE Sense waarschuwt je namelijk stukken eerder wanneer er sprake is van een ongezonde luchtvochtigheid in huis of wanneer het ergens lekt. Doormiddel van het rode licht weet je dat er iets aan de hand is. Op de GROHE Sense App vind je meer informatie en als je wilt, ontvang je dagelijks een update over de luchtvochtigheid in een ruimte. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60%. Nu denk je: waarom moet ik dit steeds controleren? Omdat je iedere dag maar liefst 10 tot 15 liter vocht produceert! Als je visite hebt, kan de luchtvochtigheid flink oplopen omdat je met meerdere mensen zit te ademen. En ook op je wasdag is het stukken vochtiger omdat de was hangt te drogen. Om over die warme douche iedere ochtend nog maar niet te spreken.
GROHE_Sense_Productpage_710x532_04_4_3
Voorkom onnodige verbouwingen
Dankzij GROHE Sense hebben wij ontdekt dat er een leiding lekte. Zo hebben we veel schade kunnen voorkomen. Stel we hadden het probleem laten sluimeren, dan hadden we onze ‘net nieuwe’ badkamer waarschijnlijk nog een keer kunnen opknappen.
trap
Oog op duurzaamheid
Het GROHE Sense waterveiligheidssysteem is eenvoudig te installeren en de batterij gaat wel vier jaar mee. Het systeem is zo ontwikkeld dat zelfs een lekkende kraan niet meer voorkomt. Stel de kraan verliest een druppel per seconde, dan wordt er in totaliteit toch zo’n 11.000 liter water verspilt. Dit staat gelijk aan 180 keer douchen. Niet handig dus en al helemaal niet goed voor een milieuvriendelijke leefomgeving.

Foto credits head image: Ineke Tak – Roomin