Zo vermijd je negativiteit van een ander

Sommige mensen zuigen energie. Ze zijn altijd negatief en dit heeft zelfs invloed op jouw humeur. Zonde. Daarom is het beter om deze negativiteit te vermijden. Maar hoe doe je dat? Negativiteit vermijden?

Iedereen klaagt wel eens. Ga dus niet meteen zeuren over negativiteit als iemand moppert over het slechte weer. Het wordt een ander verhaal wanneer iemand alleen maar over negatieve dingen praat. Daar hoef je niet naar te luisteren, sterker nog: neem afstand, ga iets anders doen maar vermijd contact met deze persoon.

Tot hier en niet verder
Is het niet mogelijk om je af te zonderen? Dan moet je eerlijk zijn. Zeg dat je geen behoefte hebt aan negativiteit. Dit geldt al helemaal als iemand roddelt, of je de grond in praat. Dit is nergens voor nodig. Als jij je onprettig voelt door bepaalde opmerkingen, laat dit dan duidelijk weten en geef je grens aan. Doe je dit niet? Grote kans dat het negatieve geklets gewoon verder gaat.

Negativiteit zuigt energie
Net zoals lachen aanstekelijk werkt, werkt het oppikken van de negatieve energie volgens hetzelfde principe. Vooral als je gevoelig bent, zal negatieve energie van een ander je leegzuigen. Neem daarom afstand en tijd voor jezelf om op te laden. Als dit niet gaat en je gedwongen met een negatieve vibe te maken krijgt, sluit dan je ogen en concentreer je op je ademhaling. Zo neem je afstand terwijl je er toch nog bent. Visualiseer positieve energie, dit kan van alles zijn. Fijne gedachten creëren positiviteit. Jij creëert positiviteit.