Word dat wat je wilt zijn

Om dit te bereiken moet je 100% in jezelf geloven. Dit betekent dat jouw ontwikkeling niet langer afhankelijk is van goedkeuring van buitenaf. We willen allemaal een hoger doel bereiken, dat is zeker. Maar het is nooit zeker hoe de toekomst eruit ziet en welk pad je moet bewandelen.

De weg naar jouw toekomst is een pittige reis. De eerste stappen zijn veelbelovend, het middelste gedeelde van de reis is moeilijk maar daar kom je ook doorheen. Veel mensen bereiken daarna een punt waarop ze het opgeven. Op dat moment ben je vaak al ver gekomen, voel je je goed en heb je de nodige dingen geleerd. Toch is die laatste 10% om iets af te maken het meest ingewikkeld. Vaak moet je je grenzen verleggen, iets onbekends doen en dit onbekende is vaak alleen goed voor jou. Je moet knopen door hakken, keuzes maken en anderen teleurstellen.

Doe het alleen
Op dit punt, kan niemand je helpen. Niemand kan advies geven. Niemand is er om je op te vangen als je valt. Je moet leren om je eigen meester en vriend te zijn, je moet alle hulp die je hebt gekregen achter je laten, je wordt helemaal uitgekleed. Op dit punt komt het op jou alleen aan. In eerste instantie is dit doodeng. Maar denk terug aan de belofte die je aan jezelf hebt gemaakt in de eerste instantie.

Dan begrijp je hoe mooi dit laatste deel van de reis is. Eigenlijk heb je namelijk helemaal niks nodig! Je bent op een bepaald punt gekomen en nu ga je het afmaken ook. Voor dit laatste onderdeel heb je niemand nodig, je bent jouw eigen meester. Zie dit in en vertrouw op jezelf. Alles wat je wilt worden, zit ‘m in de laatste meters die je moet maken. Al de rest was slechts een voorbereiding op de grande finale.