Wooden Amsterdam, knappe lifestyle items met dank aan moeder natuur

Wooden Amsterdam, al eens van gehoord? Op de redactie van Enfait zijn we sinds kort FAN van dit merk. Een brand dat bewijst dat duurzaamheid en design perfect hand in hand gaan. En dat alles met – hoe kan het ook anders met zo’n naam – hout in the lead. Van houten lampenkappen tot speakers en gave gadgets. Maak kennis met dit duurzame designmerk, en zie wat voor verrassing ze voor je in petto hebben. Surprise, surprise! 

Wooden Amsterdam: Lifestyle x puur natuur

Green newbie kunnen we Wooden Amsterdam niet meer noemen. Ze zijn namelijk al sinds 2016 aan de weg aan het timmeren. Figuurlijk én letterlijk. Het begon allemaal vanuit een combi-liefde voor traditioneel houtvakmanschap en het charmante Amsterdam. Die liefde werd aangewakkerd toen eigenaar Wieger Josemans en zijn vader Hans kennismaakten met de…Trobla. Trobla? Jazeker, een houten smartphone speaker die er qua sound en looks mag wezen. Wat begon met de Trobla, groeide al snel uit tot meer. Veel meer. Want al snel volgde een eigen vader-zoonproductlijn met unieke houten lifestyle items. Items waar duurzaamheid, innovatie en vakmanschap blenden. Een collectie waar de wereld volgens de twee do-gooders kennis mee moést maken. En zo was daar het online platform ‘Wooden Amsterdam.’

Wooden Amsterdam Wooden Amsterdam

Hoe je Wooden Amsterdam in een nutshell kan omschrijven? Vader en zoon willen alleen het beste van het beste. Vandaar dat alle items in de (online) shop afkomstig zijn van producenten met een enorme liefde voor duurzaam geproduceerd hout, en oog voor detail, design én topkwaliteit hebben. En om de onvoorwaardelijke liefde voor Amsterdam te uiten, gebruiken ze graag de symbolen van Amsterdam. Hoe leuk is dat!

Eyecatchers met een groen randje 

Vier jaar later zijn ze het label van ‘start-up’ ver ontgroeid. Inmiddels is het een volwassen platvorm voor zeer uiteenlopende duurzame designproducten. Uiteenlopend is misschien zelfs een understatement. In de (online) shop hebben ze namelijk een mooie selectie van een twintigtal duurzame merken verzameld. Merken waarmee je je huis, kantoor of je outfit een groene touch-up kan geven. Om spontaan hebberig van te worden.

Wat dacht je van meubels van Tolhuijs? Hippe houten vlinderdasjes van Bewooden? MacBook covers van RAUW? En dan hebben we het nog geen eens gehad over de designlampen, Amsterdamse serveerplanken en – hun absolute pronkstuk van eigen makelij – de houten wereldkaart. En trots dat ze op die laatste knapperd zijn. Terecht!

Maar daar blijft het niet bij. Het wordt namelijk nog mooier, nog groener. Want naast het duurzame karakter, geven ze ook jaarlijks 1% van de winst terug aan moeder natuur. Voor elke €5,- plant Trees for All een boom, waarmee de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Wil je bij het afrekenen naast je eigen geluksgevoel ook onze prachtige planeet een positieve boost geven? Dan mag je altijd een eigen donatie bij het afrekenen achterlaten. Let’s go green! 

Wereldkaart Walnotenhout (Wooden Amsterdam) + Laptop Cover (RAUW) - 1

Winactie Wooden Amsterdam

Gulle gevers, dat zijn de Wooden Amsterdammers. Daarom geven ze een supertoffe wereldkaart van walnotenhout cadeau (150 cm x 75 cm, t.w.v. €299,-). Kan je je allermooiste reisherinneringen terughalen of alvast dagdromen over je volgende karamba mooie vakantiebestemming. Wat je moet doen? It’s easy peasy! Volg Enfait en Wooden Amsterdam op Instagram, en vertel ons in een mail naar enfait@madpac.com wat jij met duurzaamheid hebt, en waarom juist jij ‘m zou moeten winnen. Fingers crossed, en wie weet pronkt binnenkort de houten wereldkaart aan je muur! De winnaar maken we vrijdag 27 maart bekend.*

Niet gewonnen? Dan ben je alsnog een lucky basterd! T/m woensdag 1 april hebben ze namelijk een exclusieve kortingscode voor jouw als Enfait-lezer. Vul bij je online bestelling via Wooden Amsterdam de code ENFAIT20 in, en ontvang maar liefst 20% korting op de hele bestelling.

 

* De naam en het e-mailadres van de winnaar wordt gedeeld met Wooden Amsterdam. Vanzelfsprekend worden die gegevens niet voor andere doeleinden dan de Wooden Amsterdam winactie gebruikt.