Tips om deze winter tóch te gaan hardlopen

Ben jij je motivatie kwijt om te gaan hardlopen in de winter? Snap ik stiekem wel hoor. De kou en het regenachtige weer helpen nou niet echt mee. Toch is het tijdens deze herfstige dagen best een goed idee om toch buiten een rondje te rennen. Hier wat extra motivatie om je hardloopschoenen uit de kast te trekken.

1. Scoor een nieuwe outfit

Ik motiveer mijzelf altijd door het aanschaffen van een nieuwe outfit. Op de een of andere manier ga ik toch altijd een fractie harder rennen met nieuwe schoenen, een nieuwe legging of een speciaal hardloopjack en de meeste winkels hebben nu sale. Yay!

2. Gratis douche 😉

Vind je het echt verschrikkelijk om te rennen in de regen? Bekijk het van de positieve kant. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit dat het regent. Oké als het met bakken uit de hemel komt, dan schuil ik ook onder een boom of in een portiek. Maar een beetje miezer, who cares? Als je thuis komt trakteer je jezelf op een lekker warm bad (of douche!).

3. Rek & strek

Voordat je gaat rennen, is het verstandig om alvast wat rek & sterk oefeningen te doen. Op deze manier zorg je ervoor dat je jouw lichaam versterkt (en opwarmt).

4. Hardloopbuddy

Er is vást wel iemand in je omgeving die met je mee wil om een rondje te gaan rennen? Je hoeft niet per se keihard te rennen, maar rennen met een vriendin is wel zo gezellig. Bovendien kun je tijdens het hardlopen ook prima bijkletsen.

5. Mentaal goed voor je

Hardlopen is dé manier om je hoofd helemaal leeg te maken en weer frisse nieuwe ideeën op te doen. Behalve dat je lichaam er sterker van wordt, word je er ook mentaal sterker van.

6. Podcasts en luisterboeken

Behalve dan dat je je hoofd helemaal leeg kunt maken, is het ook het moment om je te verdiepen in bijvoorbeeld een toffe podcast van een van je favoriete girlbosses. Of misschien wel een luisterboek te downloaden en je zo te verdiepen in een spannend boek. Iets waar je normaal gesproken misschien niet eens meer de tijd voor hebt.

Hop, waar wacht je nog op. Hardloopschoenen aan en gaan!