Wil jij er jonger uitzien én je vooral zo voelen? Probeer deze trucs eens

Je liegt als je zegt dat je niet een paar jaar van jouw leeftijd af wilt snoepen. Mensen zijn immer op zoek naar manieren om de beste versie van zichzelf te zijn. Tips uit boeken en van het internet helpen je aardig op weg. Maar het blijft lastig, aangezien iedereen andere behoeftes heeft, die ook nog eens constant veranderen.

Toch zijn er een aantal dingen die bij iedereen werken. Veranderingen in het leven waardoor we er jonger uitzien en ons ook nog eens fitter voelen. Het zijn kleine dingen die je langzaam in jouw levensstijl kunt integreren. Geen dieet of extreme work-outs. Gewoon op je gemak jonger worden.

1. Eet knoflook
Knoflook bevat Allicine. Dit ingrediënt werkt zeer goed tegen veroudering. Plet een tot drie tenen knoflook en laat deze 10 minuten met rust. Daarna kun je ze met een theelepel naar binnen werken. Doe dit drie tot vijf keer per week voor het slapen gaan. Iets te heftig? Er bestaan geurloze knoflook capsules, maar deze zijn minder natuurlijk.

6 ingrediënten die voeden en doen stralen.

Minder met Soja
Teveel Sojaproducten eten is helemaal niet gezond! Het wordt zelfs gelinkt aan borstkanker, gewichtstoename en een op hol geslagen hormoonhuishouding.

Wees goed voor je lymphestelsel
Je lymphestelsel heeft een grote invloed op het welzijn van je lichaam. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat veel gifstoffen worden afgevoerd. Trampoline springen, je huid borstelen, massages – willen wij! – en lymphedrainage helpen hierbij.

Kook zoveel mogelijk zelf
Voor jezelf koken is altijd beter dan kant-en-klaar maaltijden. Want verse ingrediënten rechtstreeks uit de pan is: minder plastic, minder conserveringsmiddelen en minder suiker.

Citroen, citroen, citroen
Pers iedere dag wat verse citroensap. Drink dit vooral niet zonder het te verdunnen! Dat is namelijk erg slecht voor je tanden en maag. Verdun het citroensap met water of sprenkel het over je salade.

Installeer een waterfilter
Het is een investering, maar je gezondheid is toch het allerbelangrijkste? Een filter zorgt ervoor dat alle gifstoffen bij jou vandaan blijven.

Kies organische en biologische producten
Ook dit kost een paar extra centen, maar dat is het meer dan waard. Ons eten wordt volop besproeid met pesticiden. Biologisch groente en fruit worden tot onze spijt soms ook gewoon besproeid, maar stukken minder.

Kies voor natuurlijke beautyproducten
Alles wat jij op je lichaam smeert krijg je ook binnen. Als je iets liever niet zou eten, smeer het dan ook niet op je huid. Als alternatief kun je zelf aan de slag met natuurlijke producten. Dat werkt vaak net zo goed en is stukken minder schadelijk.

Diy: een natuurlijke face mist én haarspray van rozenwater.

Ga niet pal in de zon zitten
We weten het inmiddels wel: de zon is slecht voor je huid. Teveel zonlicht zorgt ervoor dat je huid gaat rimpelen. Je pikt de zonnebank types er toch ook zo uit!