Kies voor de luxe van wellness bij je woning

Wie droomt er niet van een sauna in huis, of bijvoorbeeld een luxe zwembad en een jacuzzi in de tuin? Door design wellness aan je woning toe te voegen, heb je gegarandeerd altijd een plek om volledig te ontspannen na een drukke fase op het werk. Er zijn verschillende manieren waarop je deze wellness terug kunt laten komen binnen en rondom je woning.

Kies je voor een zwembad in de tuin, laat je deze in een aanbouw aan je woning plaatsen of ga je voor een sauna in een overgebleven kamer? Het comfort en de luxe wat deze elementen bieden, laten je van verschillende voordelen profiteren. Denk aan de ontspanning die ze bieden en het effect ervan op je weerstand. Regelmatig een sauna bezoeken is heel gezond; het draagt bij aan het onderhouden van je immuunsysteem.

Wellness bij je woning hoeft niet duur te zijn

Het gemak van luxe zwembaden overtuigt steeds meer huishoudens om voor een zwembad bij hun woning te kiezen. Je hoeft niet per definitie voor een luxe zwembad te kiezen; er zijn goedkopere en kleinere modellen beschikbaar. Het houdt een zwembad en daarmee wellness toegankelijk voor een breder publiek.

Vergeet niet dat het laten plaatsen van een zwembad in de tuin of binnen een aanbouw verder gaat, dan de installatie van het zwembad alleen. Denk bijvoorbeeld ook na over de aankleding van deze ruimte.

Je wilt de design wellness binnen en rondom je woning van enige luxe en wellicht een tropische uitstraling voorzien. Kies voor een mooie omranding rond het zwembad, in combinatie met witte tegels of grind en bijvoorbeeld een aantal kleine palmbomen.

Tip: laat een jacuzzi onder een overkapping plaatsen, om hier het hele jaar door gebruik van te kunnen maken. Het voorkomt dat het water in de jacuzzi al snel vervuild raakt.

Doe online inspiratie op voor de wellness aan huis

Overweeg jij ook te starten met de aanleg van een design wellness aan huis? Online vind je verschillende blogs, die je inspiratie bieden voor het toevoegen van deze luxe in en rondom je woning. Ook Pinterest is een geliefd platform onder interieurstylisten; ze delen er foto’s van hun ruimtes en doen er inspiratie op. Kijk hierbij goed naar de verschillende vormen van wellness die men combineert en bijvoorbeeld naar de materialen die gebruikt worden om het geheel aan te kleden. Met name natuurlijke materialen doen het vaak goed.