Welke bloemen passen bij de energie van augustus?

Nooit maar dan ook nooit ontbreekt het bij mij aan bloemen in huis. Ik houd van natuur en met bloemen haal je deze toch een beetje in huis. Je fleurt de boel letterijk en figuurlijk op. Zelfs met hete temperaturen kun je een flinke bos in huis halen. Augustus is bijvoorbeeld zo’n hete maand… maar de Delphinium, de Allium en de Gladiool doen het er goed bij.

In Augustus sluiten we de maand juli af, een heftige emotionele maand met veel tegenstrijdige energieën. Augustus is dan ook een maand van heroriëntatie, waarbij waardevolle, voor jou essentiële dingen blijven maar waarin je ook dingen los moet laten. Het is tijd om je gevoel te volgen en om naar je hart te luisteren. Je zult veel kracht in jezelf vinden om keuzes te maken, al komen deze misschien niet meteen tot uiting. Het is al heel wat dat je de keuze voor jezelf maakt… dit is altijd de eerste stap voor een kleine of grote verandering. Je durft beslissingen te nemen en de energie stroomt door je lijf. Zorg daarom extra goed voor jezelf, you need it. Een extra bos bloemen in huis halen geeft je net dat beetje extra energie om de augustus optimaal te benutten en op Mooiwatbloemendoen.nl vind je de symboliek van bloemen waardoor je goed kunt kiezen.

De Delphinium
delphinium
Deze bloem staat bekend om zijn beschermende symboliek. De Delphinium symboliseert namelijk waarheid en bescherming. Het is een vrolijke bloem die staat voor gezondheid, plezier, lichtheid en een groot hart. Perfect voor augustus, want in deze maand mag je jezelf een beetje extra liefde geven!

De Allium
allium
De allium is lid van de uienfamilie en juist daarom verrast deze sierui je met z’n schoonheid. Maar deze bloem is niet alleen maar mooi, het is er ook een die onheil buiten de deur houdt. Ligt er een virus op de loer? De Allium zal je beschermen en in Augustus kan je innerlijke persoon wel wat extra bescherming gebruiken. Daarnaast staat de Allium Victorialis voor onkwetsbaarheid en overwinning, alsof er zich een harnas om je heen sluit.

De Gladiool
gladiool
De Gladiool staat voor kracht, overwinning en trots. Gladiool komt van het Latijnse Gladius, wat zwaard betekent. De geschiedenis van de bloem reikt dan ook tot aan de Romeinse tijd waar de vechtende gladiatoren werden bedolven onder de gladiolen na elke overwinning. Ook nu worden sporters beloond met gladiolen als ze hun doel bereiken. In Augustus is de kans dat je steeds dichterbij je doel komt… vandaar de Gladiool.

www.mooiwatbloemendoen.nl of