Bewezen: vrouwen zijn eerder geïrriteerd dan mannen

Bij het minste of geringste ben jij geïrriteerd. Door een collega die met z’n pen zit te tikken, je vriend die áltijd alles laat slingeren, de stofzuiger of een vriendin die nooit terug Appt. Ronduit IRRITANT! Snap je? Je kunt er niks aan doen maar de onrust giert door je lijf als je je ergens aan irriteert en het ligt écht niet aan jou want het zit in de genen.

Een recent onderzoek van de Universiteit van Michigan State heeft bewezen dat vrouwen gevoeliger zijn voor irritante prikkels uit hun omgeving. In tegenstelling tot mannen zijn vrouwen stukken alerter op prikkels die binnenkomen. Of dit nu komt door buren die flink aan het huishouden zijn of door een kraan die blijft druppelen, we hate it.

Om tot deze conclusie te komen hebben de onderzoekers het gedrag van 235 studenten geanalyseerd. Er werd gekeken naar reacties van zowel mannen als vrouwen op prikkels van personen uit de omgeving. Vaak was deze persoon een vriendin, geliefde of collega. Zelfs als is de band nog zo goed, als de persoon in kwestie met een pen begint te tikken of smakt tijdens het eten, is het voor een vrouw al snel te veel. Dit komt mede omdat vrouwen gevoeliger zijn dan mannen en daardoor vang jij prikkels uit de buitenwereld sneller op. De enige oplossing is zelf weglopen van prikkels of er toch maar even aan geloven.