Voor de vrouw die het gevoel heeft dat ze vastloopt

Het gevoel dat jouw pad nergens heen leidt is frustrerend. Zeker wanneer je jouw pad met dat van een ander vergelijkt. Het is makkelijk om te geloven dat je niet genoeg doet wanneer de rest om je heen grote stappen zit en jij achterblijft. Maar jezelf vergelijken met anderen brengt je nergens.

Dus hoe trek je jezelf uit de put wanneer je vastzit? Op het moment dat je het zat bent om op te geven en om te zwelgen in zelfmedelijden, volg je tips.

Je hebt een keus
Je bent niet hulpeloos. Iedereen heeft de kans om zijn of haar leven te veranderen. Vind je je baan niet leuk? Zoek dan een nieuwe job. Geen idee wat? Zoek hulp bij een coach. Is je relatie een struggle? Kap er dan mee. Jouw leven ligt in jouw handen, jij bent degene die actie moet ondernemen.

Je zit niet vast als je maar de tijd neemt om jezelf te vinden
Nu dat je weet wat je niet wilt, kun je beginnen met uitvogelen wat dan wel? Het leven zit vol uitdagingen en fouten. Het gevoel dat je vastzit bewijst dat je momenteel een fout maakt en dat is oké. Uiteindelijk kun je nu gaan doen wat je écht graag wilt.

Alles gaat voorbij
Dit gevoel gaat ook voorbij. De tijd vliegt zelfs voorbij. Je blijft niet altijd struggelen met deze gevoelens want niets is voor altijd. Je mag stappen maken en kiezen voor vrijheid. Accepteer dat dit niet het einde is. Gebruik het als motivatie om te blijven vechten voor een betere toekomst.

Je hoeft niet altijd álles te weten
Terwijl sommige mensen misschien het ‘perfecte plaatje’ leven aan de buitenkant, voelen ze zich net zo verloren als jij van binnen. Vergelijk jouw pad niet met dat van een ander. Herinner jezelf eraan dat het oké is om niet alle antwoorden te hebben. Neem zoveel tijd als je nodig hebt om dingen helder te krijgen!

Vastzitten is niet hetzelfde als falen
Je hebt het spel van het leven niet verloren als je even voelt dat het niet meer gaat. Vastzitten is vaak een overgangsperiode en het betekend dat je klaar bent voor een nieuw hoofdstuk, nieuwe deuren gaan open.

Het leven overkomt je niet
De meeste dingen gebeuren omdat je ervoor kiest. Jij kiest je carrière, je vrienden en de liefde van je leven. Het fijne is, als je iets niet leuk vindt, kun je het veranderen. Natuurlijk zijn er ook dingen die je overkomen. De dood van je ouders of iemand anders die je dierbaar is. Misbruik. Je gezondheid. Deze dingen verander je helaas niet maar je kunt wel de manier waarop jij ermee dealt aanpakken.

Niets is zo eng als het lijkt
Niet als je in gedachten houdt, dat het je leven positief kan veranderen. Je baan opzeggen, verhuizen of uit een relatie stappen lijken soms onmogelijk maar dat is het niet. Echt niet. Begin vandaag met je nieuwe leven, doe wat je moet doen om verandering te stimuleren. Spaar geld. Begin met zoeken naar een nieuwe baan. Wees meer open-minded voor nieuwe ervaringen. Fijne dingen komen pas op je pas als jij ze in je leven wilt accepteren.

Tot slot: je mag niet opgeven
Iedereen mag verdrietig zijn, je moet de bodem raken om weer op te krabbelen maar opgeven is geen optie. Elke dag kan de eerste voor de rest van je leven zijn.