Voor altijd samen blijven? Dan moet je deze dingen dagelijks doen

Ik geloof niet in relaties die een leven lang ‘gelukkig’ zijn. De roze wolk zweeft weg en er komen troubles op jullie pad. Dit hoeven niet eens problemen tussen jullie te zijn maar het leven heeft nu eenmaal pieken en dalen. Samen moet je sterk zijn om deze te overwinnen.

Als het even niet zo lekker loopt, ga je je eerder aan elkaar irriteren. Je hebt minder tijd voor elkaar en dat maakt het alleen nog maar erger. Verliefdheid komt met vlagen dus als je even geen hartjes ogen hebt, is dat prima. Maar als je om elkaar geeft en elkaar liefhebt, dan is aandacht voor elkaar het allerbelangrijkste.

Diepere gesprekken
Geef aandacht in de vorm van een gesprek. Je praat iedere dag met elkaar maar deel je ook echt wat je denkt? Het is zó belangrijk om jouw gevoelens niet voor je te houden als je samen met iemand bent. Niks is erger dan jezelf eenzaam voelen in een relatie en als iemand je emotioneel buitensluit, dan gebeurt dat wel.

Geef elkaar een echte zoen
Zoen dagelijks minimaal een keer langer dan de vluchtige kus om jouw partner gedag te zeggen. Kussen is intiem en daardoor brengt het jullie dichter bij elkaar. Als je vindt dat jouw lief niet zo lekker zoent is het júíst belangrijk om te oefenen. Zeg gewoon dat jullie tongen waarschijnlijk niet zo op een lijn liggen maar dat daar vast verandering in komt!

Zeg dat je trots bent
Sommige mensen vinden het moeilijk om een ander te complimenteren maar het is erg belangrijk. Trots zijn op jouw geliefde is misschien wel de meest belangrijke voorwaarde voor een lange en liefdevolle relatie. Geef daarom regelmatig aan dat je echt wel trots bent op de ander! Don’t take him or her for granted.

Samen lachen
Houd je niet in maar lacht! Om een stomme grap, een scheet of een goed verhaal. Als je jullie blijdschap maar deelt.

Onverdeelde aandacht
Tegenwoordig is iedereen al snel afgeleid door factoren van buitenaf waardoor je je minder goed op elkaar kunt focussen. Tel maar eens hoe vaak jij op jouw telefoon koekeloert! Daarom is het belangrijk om soms alles even aan de kant te schuiven zodat je je voor de volle 100% op de ander kunt richten.

Kleine moeite
Het is heel fijn als de ander iets ‘kleins’ voor je doet. Bijvoorbeeld een bos bloemen halen, koffie zetten of even je nek masseren.